28 листопада на Всесвітньому російському народному соборі, який влаштували православний олігарх малофєєв й рашист дугін, путін непокоївся залишками «русского этноса». «русский – більше, ніж національність. Це, зокрема, культурна, духовна, історична ідентичність. Бути русским — насамперед величезна відповідальність за збереження росії», – заявив путін.

Насправді, слово «русский» при перекладі ми залишили свідомо. Адже останнім часом в росії не менш свідомо намагаються позбутися «россиян». Про це напряму кажуть на федеральних телеканалах на рівні віцеспікера держдуми толстого. За його словами, «россиян» вигадав єльцин у 90-х роках, щоб нікого не образити у багатонаціональній рф.

Не здивує, якщо у нових підручниках історії (які у рф переписують щорічно) незабаром можна буде прочитати, що «русские сражались с русскими» під час двох чеченських війн. Цікаво, як до такого поставиться кадиров?

А поки кадиров думає, чи готовий він себе визнати «русским», а не «россиянином», путін буквально благає слов’янських жінок народжувати по вісім дітей. Бо стало відомо, що у московській області приплив мігрантів-мусульман з Центральної Азії та низька народжуваність у сім’ях корінного населення призвели до того, що найпопулярнішими іменами стали: Мухаммад, Амріддін, Фатіма та Бібісоро.