Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури викрили на хабарі керівника одного з підрозділів Вінницької облдержадміністрації.

Згодом у Генпрокуратурі повідомили, що чиновник — це керівник управління дозволів, природоохоронних програм Вінницької ОДА. Як відомо, це управління входить до структури департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів.

Так от, чиновниця діяла через посередника. Вона вимагала у місцевого підприємця і, зрештою, отримала 40 тисяч гривень неправомірної винагороди за маленьку послугу: дозвіл на викиди в атмосферу продуктів утилізації автомобільних шин. Була дуже обережна, тому гроші навіть в руки не брала, а все перераховувалося на банківські реквізити посередника.

Але, незважаючи на таку обережність, співробітникам СБУ вдалося затримати зловмисників після отримання всієї суми неправомірної вигоди та видачі замовнику дозвільного документа.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Чиновниці оголосили підозру  і відправили на 2 місяці під домашній арешт.

Ілона ВАЛЬТЕР