7-го березня напередодні жіночого свята на обласну позачергову сесію прийшли тільки 26 депутатів, хоча напередодні вимогу по її скликання підписали до 30 депутатів… Чому?

Бо за версією лідерки БЮТу Людмили Щербаківської посадовці із ОДА телефонували депутатам, просили як могли і, навіть, давали команду слуханням депутатам не йти на сесію по АТОвцях! Щоб не «хитати човна», «Не давати шансу політиканам» і «не збурювати Вінниччину та Україну…» Тому 7 березня сесія у Вінниці не зібралась.

Ось подробиці як це було:

– В.о. голови Вінницької обласної Ради від «Самопомочі» Ігор Хміль з порушенням регламенту зриває проведення позачергової сесії обласної Ради щодо кривавого побиття військових 03.03.2018 року, – зазначив голова регламентної комісії ВОР Андрій Вигонюк. – На жаль, поки кворуму для проведення засідання немає, згідно п.6 ст.14 Регламенту Вінницької обласної Ради. якщо відкриття пленарного засідання, за даними реєстрації, неможливе у зв’язку із відсутністю необхідної кількості депутатів, головуючий на засіданні ВІДКЛАДАЄ відкриття засідання Ради до однієї години або ПЕРЕНОСИТЬ його на інший час.

Ігор Хміль вирішив ЗАКРИТИ проведення засідання, а не переносити, доки провладні депутати та ВСІ опозиційні депутати не з‘являться!Звернення депутатів щодо перенесення засідання, а не закриття-Ігор Хміль проігнорував!

«Самопоміч» та Ігор Хміль на Вінниччині має якісь зобов‘язання перед порошенківцями?

Явка депутатів 07.08 станом на 11:30:
ВО «Свобода» 100%
«УКРОП» 100%
«Самопоміч» 85%
«Батьківщина» 56%
«Аграрна партія» 16%
«Радикальна партія Ляшка» 11%
«Блок Петра Порошенка» 0%
«Опозиційний блок» 0%

Водночас, Людмила Щербаківська із БЮТу заявила, що «депутатам від БПП і решті контрольованих дали команду не йти на сесію… І окремим депутатам телефонував заступник голови ОДА Крученюк та вів виховні бесіди… Тому кворуму не зібралось…»

Паралельно йшли словесні суперечки між АТОвцями Вінниччини, одні з яких разом із 17-ма районними спілками ветерані вбули за сесію по побитих побратимах. А інші, як фронтовик і держслужбовець із Вінниці «Грач» – Андрій Грачов дуже різко відгукувались про події під ВР і заявляли “що когось вже пора відстрілювати…”

Як би там не було, а обласна влада Вінниччини та більшість депутатів Вінницької облради сьогодні показали своє ставлення до захисників України, побиття фронтовиків під Радою і створення в країні «Поліцейської держави»…

Після сесії десяток АТОвців прийшли під офіс БПП у Вінниці та облили сніг символічною кров’ю за те, що депутати не прийшли на сесію.

А тим часом у Тернополі десяток АТОвців повернув бойові нагороди Президенту після побиття фронтовиків… Так само у Вінниці двоє учасників АТО повернули свої нагороди владі…

Після того як депутати бпп не з'явились на сесію їх офіс закровоточив!

Опубліковано Оленою Васільковою 7 березень 2018 р.

Акція протесту щодо подій, які відбулися 3 березня під Верховною Радою України. В знак протесту бійці, волонтери та добровольці повертають свої нагороди за підписом П. Порошенка

Опубліковано ВО "Автомайдан" Тернопільський осередок 7 березень 2018 р.

Фото Олексія Бойка