«За час повномасштабного вторгнення наше місто провело плідну роботу на міжнародному рівні. Вінниця офіційно затвердила співробітництво з німецькими містами – Карлсруе та Мюнстером, зараз маємо намір укласти угоду про побратимство з французьким Нансі. Ми також зуміли підсилити співпрацю з громадами Польщі, Чехії, Литви, прийняти в себе дипломатичні місії та представників інших країн і міжнародних організацій.

На відкритті нашого представництва було чимало представників європейських інституцій та наші колеги з країн-членів ЄС та європейських міст:  Франції, Чехії, Фінляндії, Естонії, Італії, Польщі, Румунії, Німеччини, а також представник Святого Престолу при ЄС та багато інших. Крім того, були присутні представники України в ЄС, зокрема заступниця голови місії України при ЄС Ірина Єфремова та голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Відкриття офісу стало можливим завдяки нашому партнерству з Європейським комітетом регіонів. Ми вдячні за підтримку членам Комітету: Патріку Молінозу - віце-президенту регіону Бургонь-Франш-Конте у Франції, Александрі Дулькевич - меру Ґданська, Крістофу Руйону - голові політичної групи соцдемократів в ЄКР, Ніні Рателяйнен  - співпрезиденці політичної групи «Зелені» та іншим представникам комітету», - йдеться в повідомленні.

Андрій Очеретний зазначив, що Вінницька громада має намір розвиватися та ставати прикладом для наслідування. «Ми маємо для цього потенціал – так про Вінницю говорять європейці. З підтримкою ззовні ми неодмінно зможемо реалізувати задумане», - повідомив він.