Рішення російського диктатора Володимира Путіна збільшити чисельність російської армії у Білому домі назвали “розкиданням людського м’яса”.

Координатор Ради з питань нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час онлайн-брифінгу, цитує Укрінформ: “Тут немає сумнівів, що він (Путін – ред.) буквально розкидається людським м’ясом, щоби спробувати утримати територію, яку вони незаконно окупували в Україні, а також спробувати захопити ще більше”.

Кірбі підкреслив, що ЗСУ перевершують росіян за якістю військ, якістю керівництва, командування й управління, а також озброєнь, які Сполучені Штати та багато країн надали Україні.

Оскільки Путін не може зрівнятися з такою якістю, його відповідь на це полягає в тому, що він просто намагається досягти своїх цілей кількістю тіл, як це відбувалося під Бахмутом.

“Це лише підкреслює труднощі, з якими росіяни стикаються в Україні й надалі стикатимуться.

Тож наша наполеглива рекомендація Путіну полягала б в тому, щоб він відмовився від цього, і взагалі вийшов з України, й тоді йому не доведеться турбуватися про збільшення свого війська”, – зазначив представник Білого дому.

Як відомо, Путін 1 грудня підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців Збройних сил Росії майже на 170 тисяч осіб.