Згідно зі схемою, медики за попередньою змовою систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду від мешканців області за надання групи інвалідності або продовження її. Так, 26 лютого при реалізації злочинних дій їх викрито на отриманні неправомірної вигоди в сумі 8 тис. грн. від мешканки області за продовження групи інвалідності її чоловіку, – повідомили у прес-службі прокуратури.

А вже наступного дня хабарникам слідчі оголосили підозри у вчиненні правопорушення. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомили нашому журналісту читачі, медиків-хабарників затримали у Козятині. Ось що анонімно розповіли нам очевидці тих подій.

– Скарги на те, що у Козятинській МСЕК вимагають гроші за групу, були давно. Півроку тому про це навіть одне із місцевих видань писало. Але тоді жодних дій від відповідних органів не було. Очолює дану структуру жінка, має нову машину із салону, нерухомість та коштовності. Нещодавно була нарада голови Вінницької ОДА у Козятині. Валерій Коровій хвалив район, називав його одним із перспективних на Вінниччині. І наголошував, що треба чесно працювати. Скоріш за все, вже тоді знали про те, що відбувається. Бо вранці до кабінету головної лікарки МСЕК зайшла людина із міченими купюрами… Після того забігли правоохоронці й закрили двері. Кажуть, що лікарка втратила свідомість, впала і розбила об батарею голову. Бачили, як у неї ноги трусились. Коли жінка прийшла до тями, її повели до машини. Але вона знову впала. Все це було на території ЦРЛ. У результаті її відправили до реанімаційного відділення, вона досі там.

Наразі відомо, що у даній справі фігурує дві особи. Одна знаходиться під особистим зобов’язанням, іншій міру запобіжного заходу ще не обирали, адже вона перебуває у лікарні…

До речі, розкриті чотири роки тому схеми в обласній МСЕК чомусь перестали цікавити правоохоронні органи, хоча там крутяться десятки мільйонів.

Валентина Лісова