За його словами, офіс Вінниці в ЄС стане майданчиком для нових знайомств та подальшого розвитку нашої громади. Які ще привілеї отримає наша територіальна громада – далі в матеріалі.

Особлива подія міжнародного рівня

Відкриття офіційного представництва Вінниці у політичному центрі Європи – це важлива подія, яку не можна оминути увагою. Фактично, мова йде про реальні кроки, які наблизять нас до вступу в Європейський Союз. Але за рахунок чого?

Перш за все, фізична присутність серед європейської спільноти не просто відкриває можливість для обміну досвідом від іноземців, а ще й дасть можливість синхронізувати ділові процеси на міжнародному рівні.

«Офіційне представництво нашої громади у Європейському Комітеті Регіонів у Брюсселі дасть нам більше можливостей для того, щоб переймати досвід іноземних колег та бути ближчими до грантових проєктів і ділових процесів. Думаю, весь світ бачить, наскільки рішуче Україна налаштована на євроінтеграцію. Вінниця, як і кожна громада, докладає максимум зусиль для того, щоб зберігати стабільність під час війни, розвиватись та змінюватися на краще.

Вінницька міська рада формує мережу корисних контактів: місто посилює ділові зв’язки не лише з міжнародними партнерами, а й з вінничанами, які проживають тривалий час за кордоном.

Ми активно налагоджуємо міжнародні зв’язки та зміцнюємо економічний потенціал. Очікуємо, що офіс Вінниці у ЄС стане майданчиком для нових знайомств та подальшого розвитку нашої громади», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

На чолі вінницького офісу в Брюсселі буде Марія Леванчук – вона стане координаторкою різних процесів та пропозицій і напряму співпрацюватиме з вінницьким КП «Інститут розвитку міст» та департаментом відновлення та розвитку Вінницької міської ради.

«Ми також розпочинаємо формувати спільноту амбасадорів нашого міста по всьому світу з-поміж вінничан, які живуть наразі за кордоном. Наприклад, в Італії та Великій Британії інтереси громади представлятиме Вікторія Вдовиченко. Триває також комунікація з вінничанами у Сполучених Штатах Америки, Кореї, Японії, Фінляндії та інших країнах», – додав Сергій Моргунов.

Вінницю підтримали у Брюсселі 

Не оминули увагою відкриття Офісу Вінниці дипломати. Разом з представниками Вінницької міської ради на церемонії відкриття були присутні Генеральний Секретар Європейського Комітету Регіонів Петр Бліжковський, а також члени Європейського Комітету Регіонів та інші.

«Також були присутні представники України в ЄС, зокрема заступниця голови Місії України при ЄС Ірина Єфремова та голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Відкриття офісу стало можливим завдяки нашому партнерству з Європейським комітетом регіонів.

Подібні офіси відкривали й інші країни під час підготовки до вступу в ЄС.

І ми дуже вдячні за підтримку його членам, – сказав заступник міського голови Андрій Очеретний, який відкривав Офіс Вінниці. – Наша громада має намір розвиватися та ставати прикладом для наслідування. Ми маємо для цього потенціал – так про Вінницю говорять європейці. З підтримкою ззовні ми неодмінно зможемо реалізувати задумане.

Вдячні представникам ЄКР за те, що продовжують посилювати співпрацю з українськими містами та готові допомагати нам інтегруватися у ЄС. Для Вінниці, як і для інших громад дуже важливо мати надійних партнерів, які готові підтримати нас у відновленні та розвитку – консультаціями та зовнішніми інвестиціями»