Про це повідомляють у закладі.

З початку широкомасштабного вторгнення РФ на територію України Повітряні сили ЗСУ знищили понад п’ять тисяч повітряних цілей, а авіація здійснила близько 18 тисяч бойових вильотів. Воїни радіотехнічних військ щоденно відслідковують та обробляють дані не менше двох тисяч повітряних цілей. Тому саме таку експозицію й розгорнули у День Збройних сил України.

На виставці представили моделі військової техніки повітряних сил ЗСУ та фрагменти уламків збитих над Україною цілей: рульова поверхня баражуючого боєприпасу “Shahed-136” та залишки його двигуна (Київська область), уламок ворожого гелікоптера МІ-24 збитого з ПЗРК “Ігла” (Харків), уламок керованої ракети класу “повітря-поверхня” Х-47 “Кинджал” (Вороновиця Вінницької області) та інші. У центрі експозиції розташували трофейний російський БпЛА оперативного-стратегічного призначення “ОРЛАН-10”.

Також у музеї розмістили інформацію про 25 військовослужбовців Повітряних сил та Героїв України, які віддали життя у боях за українське небо. А саме: захисний шолом та льотна книжка полковника, українського військового льотчика І класу Сергія Хоміка, польотні шевретові рукавички полковника, українського військового льотчика І класу Олександра Оксанченка та індивідуальна підвісна система, в якій він виконував свій останній політ, а також льотна книжка майора Збройних сил України, льотчика-винищувача, командира ланки авіаційної ескадрильї, пілота-інструктора Степана Чобану.

Експозицію можна відвідати до 22 грудня у 16 виставковій залі музею.

У Вінниці працює Музей Повітряних Сил. Однак він знаходиться на закритій території Командування.

Як і особисті речі «Привида неба».