Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи колишнього керівника та чинного начальника відділу капітального будівництва комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» про розтрату 10 млн грн бюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдиректора КП Олександра Чернятинського і начальника відділу підприємства Людмилу Григорук.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього керівника та чинного начальника відділу капітального будівництва КП «Вінницяоблводоканал», дії яких призвели до розтрати 10 млн грн бюджетних коштів, виділених на проведення реконструкції об’єктів механічного очищення очисних споруд каналізації м. Вінниця. Детективи НАБУ за дорученням прокурора САП відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому керівнику КП «Вінницяоблводоканал» та начальнику управління цього підприємства. Слідство встановило, що колишній керівник КП у змові з начальником відділу капітального будівництва забезпечив укладання договору на виконання робіт з ремонту каналізації Вінниці. Виконавець надалі придбав необхідне для ремонту устаткування через підконтрольне товариство зі штучним завищенням ціни майже у 2,6 рази. При цьому вартість такого устаткування замовник погодив з порушенням процедури визначення ціни та без належного її обґрунтування. У результаті, за ремонт каналізації комунальне підприємство сплатило на 10,3 млн грн більше за реальну ринкову вартість таких послуг.