Подробиці погодилась розповісти мама Оксани, аби застерегти інших довірливих дівчат від біди… Їй важко розповідати про свою дитину у минулому часі. Каже, що виховувала її сама, бо чоловіка вбили ще молодим…

– Оксанка дуже хотіла ласки, мов те кошеня… Може, я не достатньо уваги приділяла, бо сама її та старшу доньку ростила і увесь час була на роботі, щоб їх забезпечити. В школі хлопчики часто ображали Оксанку, – каже її матір. – А дівчатка жаліли. Після школи донька вийшла заміж. Обранець був набагато старший, наобіцяв їй всього, а вона повірила. Невдовзі у подружжя народилась донечка, але зять сильно пиячив, і сімейне життя не склалось. А останнім часом Оксанка переїхала до Вінниці, працювала посудомийницею та прибиральницею у ресторані.

Дуже їй подобалось, мала гарну зарплату, жила на квартирі з дівчатами. Щовихідних їхала до Жмеринки, аби донечку обійняти…

Востаннє ми бачились 27 жовтня. Про те, що знайшла нове кохання, Оксана мені не розповідала. Але знаю, що вона постійно сиділа у соцмережах та сайтах, бо мріяла знайти гідного чоловіка. Звісно, я не могла перечити. Але застерігала Оксану від такої розважливості та наївності, бо багато серед тих, хто мріє познайомитись — зеків та бандитів, які це приховують. Просила радитись зі мною, знайомити зі своїми кавалерами. Та бачите, як вийшло…

28 жовтня Оксана зателефонувала рідним, аби дізнатись, як там дитина. Електричкою і поїхала до Пеньківки Шаргородського району. Там жив її новий кавалер Олександр. Додому мала повернутись наступного дня, бо на роботу… Але не повернулась. Рідні забили на сполох та написали заяву до поліції… Вірили, що Оксанка дасть про себе знати, але дива не сталось. Днями її тіло викопали під хатою кавалера Олександра… Той у скоєному зізнався.

– Коли донька приїхала у Пеньківку, то він навіть не вийшов її зустрічати. А по телефону казав, куди йти. Можливо, він вже тоді планував її вбити і не хотів, щоб разом їх люди бачили. Ввечері катались на машині у сумнівній компанії. Вночі Оксанку ще бачили живою. Що сталось потім — один Бог знає. Олександр розповідав, що начебто вони сиділи в авто і почалась сварка. Донька на ходу ніби хотіла вискочити, але кавалер її вдарив та придушив. Пішла кров ротом. А тоді намагався відкачати і не зміг. Тіло повіз додому. Під хатою викопав яму, тіло у мішок – і закопав. Думаю, що Олександру допомагали спільники. Бо сам яму на півтора метра навряд чи вириєш. Є підозра, що ще живою мою дитину гвалтували. Але все встановлять експерти.

Поховали Оксану на прізвище Просто під Жмеринкою. Її 3-річна донечка Ліза ще не знає, що мами нема, і крихітними рученятками горнеться до бабусі, яка оформлює опікунство над малечею…

Тим часом Пеньківка також шокована. Не очікували від Олександра, якого два роки тому проводжали у АТО і молились за його повернення, такого звірства. Кажуть, що хлопця виховувала мама, яка працює на залізниці. Батько давно помер. Дівчат біля демобілізованого бачили часто.

У прес-службі обласної поліції журналісту повідомили:

– На початку листопада 2017 року до поліції звернулась жмеринчанка з заявою про зникнення 20-річної доньки. Жінка повідомила, що 28 жовтня дівчина вийшла з орендованого будинку у Вінниці і зв’язок з нею обірвався.

Увесь цей час працівники управління карного розшуку обласної поліції проводили оперативні та розшукові заходи, аби знайти зниклу.

Встановлено, що до зникнення жінки може бути причетний 30-річний чоловік, з яким вона познайомилася по Інтернету. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності. За побої, незаконне позбавлення волі та зґвалтування відсидів 2 роки у в’язниці. 28 лютого чоловіку оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства. Підозрюваний закопав жертву на території домоволодіння у Шаргородському районі. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.