Але я не прошуся до Вас, поляки, жити.

Хоча дякую що прихистили сотні тисяч моїх земляків. Ніколи не шукала можливості зробити карту полячки. Тому що я громадянка України. І хочу жити у своїй рідній незалежній Україні! Дружити з вами і повернутись в лоно Європи, звідки мою країну віроломно вирвали.

Ми, мільйони українців, тих, що залишились, чинимо, як можемо, спротив варварам.

І те, що деякі ваші «пани» влаштували на кордоні блокаду, не зрозуміло, підступно і гидко. І це, так зівпало, що розпочалось саме на шляху звідки їхало молоде подружжя мого прадіда Степана українця і бабусі Зоні, полячки, жити на Поділля, мене, переконана, що і весь цивілізований світ, ШОКУЄ!

Бо якщо рашисти влаштували блокаду на Чорному морі, то вони  вороги! Окупанти! Наволоч!

Ви наче брати, сусіди, союзники… І теж блокада? Удар в спину? За тридцять срібників?

Кого блокуєте? Чоловіків, чиї діти пішли на фронт, щоб захистити і вас від чуми? Малюків, які від народження крім слова мама знають друге – бомбосховище. Вони чекали на Миколайчика батьків.

Знаєте, скільки у нас уже таких дальнобійних машин розбомбленого, водіїв вбито?

Як тільки перетинали кордон!

Вони так само, сівши за баранку, щоб доставити критично важливі товари у країну, ризикують життям.

А ви ще там – на дорогах життя їх добиваєте?

Кого і проти кого ви виступаєте?

Солдатів в окопах, які місять болото і риють мерзлу землю, хоронять своїх побратимів через снарядний голод? Бо і блокада ваша до цього призвела.

Не знаєте, що це таке? Подивіться як розстрілювали рашисти двох воїнів, які вимушені були здатись в полон, бо у них не було БК! Це, щоб ви розуміли, немає патронів!

Як можна? Я хочу подивитись в очі кожному протестуючому польському перевізникові, щоб як журналістка, яка тут бачить цю всю воєнну біду на власні очі, розповісти про згвалтованих хлопчиків і дівчаток – 3-5 років, до смерті, з порваними анальними отворами і піхвами! Що і кому вони завинили в цьому світі?! Про маленькі і великі гроби, в яких виносять цвіт націі! Про кастрованих воїнів, чиїхось синів, які пішли боронити і їх! Про відрубані руки і ноги сокирами у полоні чи відрізані груди у жінок! Привезти вам живих свідків?

Не вірите, що якщо ось і такими ударами в спину від вас ми впадемо, це чекає вас?

Та таке вже було!

Ми, українці і ви, поляки, вже так само ставали жертвами самодержавців і їхніх інтриг – підлих і кровожерливим. В результаті яких Польща була поневолена 100 років, Україна 300 цією Імперією Зла.

Щоб довго не говорити, назву лише один добре відомий свідомим полякам факт – Варшавську різню.

Тоді польські воїни мужньо боронили столицю. Але суворівська ОРДА отримала наказ вирізати діток, стариків і жінок, всіх хто попадав на очі.

А потім цей десяток тисяч жерт викинули із вікон на вулиці. І позвали ваших керманичів, щоб оголосити ультиматум – так буде вирізана вся Варшава і Польща, якщо не здастесь. Ось такі методи терору і садизму використовує той самий ворог і тепер! Така це армія садистів і мародерів.

То що для вас важливіше? Чого хочете вже для свого народу, якщо так жорстоко чините з нами?

Ви що не розумієте, що кожен українець який залишився в країні, вже герой?

Бо жоден день у нього не пройшов без сигналу тривог – щодня ми відчуваєм, що таке «руска рулетка» і щогодинно в тривозі за завтрашнє  – чи не будуть в холоді та голоді, вбитими діти, чоловіки, жінки, батьки, ми всі?!

Чи не прилетить смерть в дім, місто, село!

Я не знаю, чим пов’язана та ваша федерація чи конфедерація, чи не пов’язана, з страшною путлерівською чумою, але я знаю, що ви їй допомагаєте, доконувати нас, українців!

Тільки подумати – довести до смерті двох водіїв, які везли в охоплену війною Україну  гуманітарну, військову допомогу чи подарунки українським діткам на Різдво! Комплектуючі, щоб вижити підприємцю? Хліб, зібраний під щоденною навісою смерті? Який врятує не одного голодного у світі!

Хіба з добра вони, наші дальнобійники, там у ваших чергах? Такі ми бачили хіба що в колонах рашистських танків та бронетехніки, що підступно сунула на Київ. Але щоб від Вас?

У нас таких, що наживаються на горі інших і використовують це, щоб добити, називають мародерами. А у вас?

Італійські, з Нідерландів, Австрії та з Бельгії  асоціації перевізників заявили, що

проведуть такі ж блокування вже проти польських перевізників, щоб відчули що це таке на власній шкурі.

Бажаємо, щоб ніхто не відчував страшні воєнні будні, що відчуває нині кожен українець! Тому давайте негайно шукати те, що нас об’єднує, а не роз’єднує! На зло ворогам! А не на радість, як робите ви!

Розблокуйте цю ганебну блокаду зради!

Тетяна Редько