– До акції приєднались колеги із Вінниці, Козятина, Жмеринки, Калинівки, Тульчина, Тростянця та Могилева-Подільського. Наша митниця погрузла у хабарах, корупції та схемах, і це вже дістало. Останнім фактом було те, що інспектори вимагали кошти з одного із активістів при перетині кордону. І коли він став це фіксувати на мобільний телефон, вибили із рук. Вихопили документи і розірвали доручення.

Коли ми приїхали на той виклик і почали все фіксувати, митники позривали із себе бейджики. Про це ми повідомляли керівництво і просили назвати прізвища людей. Але цього так і не зробили. Та є патріотично налаштовані митники-прикордонники, які подзвонили нам і назвали прізвища. Також митники, виконуючи роль прикордоників, починають погрожувати громадянам інших країн, які, наприклад, заганяють машину, передають її на користування родичу чи іншій особі і повертаються назад. Митники бачать, що авто непротерміноване, але починають людей шантажувати, мовляв, давай 100 лей, бо не перейдеш кордон. І це на мене вийшли митники з боку Молдови, — каже керівник ГО «Авто Євросила Могилів-Подільський» Олександр Склярук. — Останній інцидент був тиждень тому – жінку довели до того, що їй потрібна була швидка медична допомога. Таких фактів за останній рік повно. І скільки ми скарг писали, доводили до відома керівництва — реакції нуль. Тож вирішили приїхати, щоб на нас звернули увагу. Приємно, що до нас вийшли керівники та ті працівники, яких ми назвали. Запросили на «круглий стіл». Присутні були там і вінницькі митники, за що їм дякуємо. Говорили, як правильно перетинати кордон, поводитись із людьми, аби нам надали дозвіл на відеофіксування порушень митників. Тож разом вирішуватимемо проблеми. Скільки можна терпіти, коли нахабно, без черги пропускають митники могилівських чиновників на «Порше каєн»?!

Ось як прокоментували акцію «Авто Євросили» у прес-службі Могилів-Подільського прикордонного загону.

– Група з 50 осіб зібралася поблизу пункту пропуску, вимагаючи захисту прав та інтересів власників атомобілів на єврореєстрації. У результаті цього роботу пункту пропуску на кілька годин було заблоковано, а рух десятків легкових та вантажних авто — призупинено. Проте окремим автомобілям, як виняток, активісти надавали «зелене» світло. На усі вимоги керівництва пункту пропуску представники «Авто Євро Сили» не реагували, однак після зустрічі з командиром Могилів-Подільського прикордонного загону Юрієм Василиком та начальником митного поста «Дністер» Олегом Лукіяновим облога завершилась. Погодившись з вимогами керівників, активісти залишили територію, прилеглу до пункту пропуску, після чого його роботу було відновлено у встановленому порядку.

Вікторія Снігур