Три тисячі доларів хабара вимагали прокурор, поліцейський та двоє посередників. На Валентина їх затримали, відсторонили від посад на 2 місяці та «посадили» під заставу в 140 960 тис гривень…

Ця кримінальна справа сколихнула південь Вінниччини – Могилів-Подільський та Ямпільський райони ще в середині лютого. Тут  правоохоронці викрили і затримали цілу групу хабарників із «силового» блоку! Тоді в офіційному повідомленні прокуратури Вінницької області було зазначено:

«За результатами професійної й оперативної роботи службових осіб прокуратури Вінницької області та управління СБУ у рамках розслідування кримінального провадження затримано на місці події першого заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Вінницької області, начальника одного з відділень поліції та двох посередників, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в сумі 3 тис. доларів США за непритягнення особи до кримінальної відповідальності. Після затримання одного із районних прокурорів був затриманий начальник поліції сусіднього району за підозрою у можливій співучасті в скоєнні цього правопорушення».

Пізніше стало відомо, що мова йде про керівника поліції Ямпільщини і нині на його підтримку буцімто збирають потрібні «голоси», «свідчення» та ресурси, так би мовити, для «вирішення питання»?..

– Справді за  добу після затримання прокурора було затримано начальника Ямпільського відділення Національної поліції… Але ніяких коштів чи інших компрометуючих речей, які б свідчили про причетність  цієї особи до вже відомого провадження, не було вилучено чи задокументовано, – прокоментував затримання керівника поліцейських Ямпільщини начальник ГУНП Віннницької області генерал Юрій Педос. – Можу лише сказати, що його підозрюють у співучасті в справі про хабар… Але до рішення суду я не можу коментувати винен-не винен і роль кожного фігуранта в цій справі.

– А версія про збір коштів по всьому району для «викупу» чи «вирішення питання» по цій особі вам відома?

– Я гарантую, що ніякого «вирішення  питання» по цьому поліцейському не буде…

Зазначена подія викликала широкий резонанс у суспільстві та засобах масової інформації, а тому стан досудового розслідування перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області.

Богдан КОВАЛІЙ