Звільнили з посади головного спеціаліста персоніфікованого обліку та питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці в управлінні соцзахисту депутатку міської ради від партії «Свобода» Оксану Березську.

Вона переконана, що стала жертвою політичних розправ і це звільнення — відповідь на її чітку громадську позицію та активність, за відстоювання інтересів та прав громади Жмеринки.

Справжнє цькування розпочалося ще кілька років тому, розповідала пані Оксана. Минулого року її та ще одного колегу-депутата Юрія Заморського побили. І тепер — звільнення за невідповідність займаній посаді. Нібито через те, що не пройшла атестацію.

«Але це все було підроблено! — стверджує Оксана Березська. — Атестація відбувалася із порушеннями Постанови КМУ «Про затвердження Типового положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування». З порушеннями законодавства мені виписали догану начебто за прогул, але в той час я була членом Секретаріату позачергової сесії — вела стенограму, а не прогулювала роботу. Проти мене намагалися сфабрикувати справу по корупції, мені погрожували, мовляв, якщо не припиню активну громадську діяльність — звільнять. Це й не дивно, бо начальник Валерій Безверхній — кум нашого мера».

А міський голова Анатолій Кушнір розповів таке:

«Жодних порушень не було. Атестаційна комісія призначається розпорядженням міського голови. Вона перевіряє відповідність працівника займаній посаді. На жаль, Оксана Березська не пройшла атестацію. Їй запропонували іншу посаду, котра не передбачає статусу держслужбовця. Вона не погодилася.

Так, побили депутата Заморського. Березська була поруч з ним. Розслідування і досі не завершилося.

І те побиття до теперішнього звільнення абсолютно ніякого відношення не має. На Оксану Березську скаржились люди, котрі приходили у виконком. Вже після атестації, коли вона відпрацьовувала, згідно з законодавством, останні дні, сталася ще одна прикрість: через службову халатність не були використані курсовки для лікування учасникам АТО. А цим питанням опікувалася саме вона.