– Користуюсь цією автомийкою я вже півроку. Завжди залишала працівникам ключі від машини. Повернулась через годину. А машини нема.

Інформацію про крадіжку одразу ж передали в поліцію. Патрульні знайшли електромобіль покинутим посеред дороги за 15 км від Вінниці. У салоні авто, що заглохло, було двоє чоловіків добряче напідпитку. Виявилось, що це були працівники мийки. У них не було із собою водійських прав.

– Під час патрулювання дороги М-12 у напрямку міста Хмельницького за селом Ксаверівкою був помічений Nissan Leaf, який стояв у крайній лівій смузі у напрямку Вінниці на аварійній сигналізації, — розповів поліцейський Сергій Вейт. — Вікна запотілі, закриті наглухо. Ми зупинились поцікавитись, у чому причина, може, допомога потрібна. Особа, яка знаходилась за кермом, пояснила, що це службовий транспорт з Вінниці. Та під час розмови з’ясувалось, що машиною заволоділи незаконно — викрали на автомийці. Але на трасі сіла зарядка, і вона заглохла. У водія вміст алкоголю в крові був у 6 разів більший за норму.

Згодом з’ясувалось, що один із викрадачів притягувався раніше до кримінальної відповідальності.

Тим часом угонщик та його товариш продовжують працювати на автомийці. Свої дії пояснюють так:

– Власниця нам не дозволила їздити. Дурницю зробили. Вирішили прокататись. Машину так і не встигли помити.

А ось власниця електрокару Кароліна Мялковська більше послугами даної автомийки користуватись не буде:

– Хоча винуватець вибачався і казав, що безкоштовно помиє авто. Але після такого вже не хочеться. Не вимагатиму, щоб його садили. Мене радує, що машина ціла і що нікого не збили.

Вікторія Снігур