Про це повідомляють у Музеї Вінниці.

“1980-ті роки це період, спершу глибокої кризи в СРСР, а згодом і подальшого розпаду «імперії зла». Втім, цей розпад не відбувся сам по собі. Та й за словосполученням «відновлення Незалежності» ховається багато складних політичних та суспільних процесів, як загальнонаціонального, так і місцевого рівня. Власне цьому і присвячена наша виставка: Вінниці та її мешканцям у другій половині 1980 років та у перші роки після відновлення Незалежності України. Гласність, антиалкогольна кампанія, мітинги та спроби їх заборонити, політичні голодування, перші альтернативні вибори ще до Верховної Ради УРСР та перші вибори Президента України, підняття українського прапора у Вінниці вперше за майже 70 років та демонтаж пам’ятника Лєніну, – про все це та значно більше ви зможете довідатись, завітавши на виставку”, – йдеться в анонсі заходу.

У серпні 2021 року презентували схожу вуличну версію цієї виставки. Після додаткового дослідження її автор, заступник директора Музею Вінниці з наукової роботи Сергій Гула, підготувати оновлену стаціонарну експозицію.

Відкриття виставки «Вінниця. Україна. Незалежність» відбудеться у четвер, 14 грудня, о 14:00. Після відкриття на відвідувачів чекає кураторська екскурсія.

Вхід вільний.