Несила спостерігати, як ви паплюжите честь району та розвалюєте його. Набридло те, як ви ділите бюджетний коровай на свій розсуд, розповідаєте у місцевій пресі байки про будівництво у нашому районі то заводу з переробки овочів, то розважального центру у кінотеатрі «Ювілейний».

Безмежно обурює те, з якою легкістю та нахабністю ви привласнюєте собі чужі досягнення, принижуєте честь і гідність не лише своїх підлеглих, а й представників органів місцевого самоврядування. Змушуєте тих, хто потребує фінансової підтримки з райбюджету, принижено йти до вас у кабінет та «правильно» просити виділити кошти на організацію чи установу. Маніпулюєте депутатами: «проголосуєш – знайду кошти».

Щоб не бути голослівною, я підготувала перелік ваших «досягнень» за роки перебування на посаді голови РДА.

Більш ніж втричі зменшились податкові надходження від великих підприємств до райбюджету з 2016 року. 7 млн грн. не забезпечені зарплатою техпрацівники закладів освіти до кінця року, скорочення загрожує половині з них. Одна прибиральниця прибирає вдвічі більші площі, ніж за нормами. 3 млн грн. не вистачає на заробітну плату для медиків у цьому році. 1,5 млн грн. держсубвенцій пішли на «капітальний ремонт» кінотеатру «Ювілейний», де розвалили глядацьку залу, вкрили цементом стіни, поставили гіпсокартонні перегородки. Хіба це вартує таких коштів? Цю розтрату ви називаєте «інвестиційним заходом». Але ні в якій документації створення розважального центру не передбачено. Це «фейк», «фантом», такий же, як і завод з переробки овочів, який врешті збудували під Лукою-Мелешківською. А яка доля нового садочка, так і не відкритого? Останнє місце за якістю освіти у Вінницькій області посів наш район у 2017 році — вперше за весь час існування Піщанського району. Але ніхто з районних чиновників не був ніяк покараний.

Ви нахабно відкраяли з райбюджету 340 тис. грн. на виконання радою делегованих повноважень. На папір – 38 тис. грн., пальне — 75 тис. грн., технічна підтримка сайту РДА – 15 тис. грн., придбання програмного забезпечення та оплата телекомунікаційних послуг – 42 тис. грн., придбання та обслуговування оргтехніки, заправка картриджів – 84 тис. грн. та різних «дрібниць» — на 86 тис. грн. І це в той час, коли у закладах освіти та медицини оновлення не проводилося десятиліттями. А медпрацівники, техпрацівники освітніх закладів можуть піти у відпустку за власний рахунок чи потрапити під скорочення через нестачу коштів на зарплату. Чому райбюджет повинен фінансувати державний орган влади? Невже в нас такий гарний бюджет, що ми з легкістю віддаємо кошти державі? Тоді для чого звертатися за субвенціями до сільрад району, які у 2017 році надали близько 1,5 млн грн. у райбюджет?

Ви віддаєте замовлення на найбільші об’єкти одному підприємству, прикриваючись системою «Прозоро». У 2017 році ПП «Кріптон» отримало з Піщанського райбюджету за виконання робіт близько 5 млн грн. Всі цифри у цьому листі перевірені, вони звучали на сесіях райради.

Петре Петровичу, можете не хвилюватися про долю Піщанського району після того, як ви залишите своє нагріте крісло. У нас є багато розумних, вихованих людей з управлінським досвідом. Серед них знайдеться чесна та порядна людина, яка зможе ефективно управляти процесами життєдіяльності району і гідно представляти Піщанський край за його межами.

З великими сподіваннями на те, що моє звернення візьмуть до уваги у Вінницькій ОДА і Вінницькій облраді, депутат Піщанської районної ради 7 скликання Надія Гандзій.

Редакція готова вислухати і оприлюднити думку Петра Десятника, голови Піщанської РДА, щодо цього відкритого листа.