Складається враження, що ми повернулися в часи правління Януковича, бо люди для них — це просто бидло.

Ця самопроголошена шайка геть знахабніла, вони нікого не бачать і не чують, не кажучи про елементарну повагу. Вони керуються лише своїми амбіціями, звільняють з посад людей, які їм незручні, бо не дозволяють втілювати в життя їхні махінації.

Писати про це можна дуже багато, але згадаємо лише де­кілька прикладів: про головного лікаря Олександра Підлеснюка, депутатів Саліїв, селищного голову Галину Лошак, керуючу справами виконкому Надію Мельничук, директора Оратівської ДЮСШ Івана Прилуцького, начальника відділу культури та туризму Тетяну Антонець, директора терцентру Любов Гнатюк та багатьох інших. Ці люди жили і продовжують жити своєю справою, ці люди робили і роблять колосальні справи для Оратівщини. Але їх підло усунули, бо вони були неугодні шайці депутатиків-любителів «руського міра» і «московської церкви».

Та сьогодні хочемо розповісти про іншу людину — людину, яку поважає величезна кількість жителів с. Балабанівка. Людину, з якою мають бажання співпрацювати жителі інших сіл: Саба­рівка, Фронтівка, Підвисоке. Цією людиною є наша староста Оксана Дмитрівна Сіромаха (на фото вище).

Тож коротко про головне. Сіромаха Оксана Дмитрівна — староста Оратівської селищної ради (Балабанівський старостинський округ) – була призначена на посаду у 2020 році. Результат її праці за ці роки можна побачити неозброєним оком. Оксана Дмитрівна дуже хороший керівник і організатор, людина своєї справи, комунікабельна і товариська. Будь-яка робота в селі не обходилася без неї, вона разом із жителями села виходила на суботники, де всі разом працювали. Керівник громади загортала, білила, рубала і вела за собою людей. Звісно, що так має бути, але її попередники цього не робили. Нас завжди дивувало, як може керівник села спокійно іти на обідню перерву, коли школярі в цей час загортають листя на Алеї слави або біля пам’ятника.

Цього не скажеш про пані Оксану, вона завжди з громадою. Ми захоплювалися її ідеями, мали можливість чути про її плани встановити альтанки в центрі села, побудувати спортивні майданчики. Хіба це не заслуговує підтримки влади? Молодь нашого села, підростаюче покоління мали б можливість проводити свій вільний час з користю, на спортивних майданчиках…

Та, на жаль, такої можливості їй не дали. Вона також стала неугодною, бо разом із жителями своєї громади відстоювала українську церкву. Храм св. Архістратига Михаїла, що в с. Балабанівка, не залишився з УПЦ МП, а став ПЦУ. Нам це вдалось! Але для пані Оксани стало мінусом, бо більшість депутатів Оратівської ТГ є прихильниками УПЦ МП. Саме так, в такий важкий час, коли росія є нашим заклятим ворогом, псевдовлада на чолі з в.о. селищного голови Лесею Ларіоновою продовжують відвідувати УПЦ МП, цим самим фінансують армію росії.

Ці недодепутати на чолі з в.о. селищного голови Ларіоновою вирішили зробити укрупнення старостинських округів і пропхати на посади старост своїх людей без урахування думки простого народу. Всіх, хто їм неви­гідний, вони з посад зняли. І тут спрацював метод «свої своїх сунуть», брат пропихає брата, сваха — сваху і т.д.

Об’єднання торкнулося і нашої Балабанівської громади. Вирішили до нашого села приєднати села Підвисоке, Сабарівка, Фронтівка. З чотирьох старост заяву щодо визнання кандидатом на посаду старости Оратівської селищної ради подала лише староста с. Балабанівка Оксана Дмитрівна, на що почула усну відповідь від в.о. селищного голови: «Куди ви лізете, на ваше місце вже є людина!» Але пані Оксана від свого не відступила і заяву все ж таки подала. Заяву зареєстрували 14.11.2023, а відповідь на неї дали лише 21.11.2023.

Відповідь: враховуючи, що виконуючою обов’язки селищного голови, секретарем селищної ради Ларіоновою Л.В. винесена на громадське обговорення кандидатура на посаду старости Балабанівського старостинського округу Панчука М.Г., підстав для задоволення заяви Сірамахи О.Д. не вбачається.

Тобто, під поняттям «громадське обговорення» мається на увазі балаканина депутатів і в.о. селищного голови, але ні в якому разі не обговорення серед людей сіл. Наші люди були дезінформовані, кандидат Панчук М.Г. отримав протоколи і почав збір підписів та паспортні дані по сусідніх селах, де говорив, що кандидатом на посаду старости є тільки він, а інших бажаючих немає, хоча добре знав, що Оксана Дмит­рівна подала заяву. Жителі Балабанівки, хоч і пізно, але були ознайомлені з ситуацією, яка склалася, і Панчука як кандидата не підтримали.

– Сіромаха Оксана шанована нами людина. За що з нею так підло розправились самозванці? – запитують жителі Оратівської ТГ

Люди об’єдналися і розпочали боротьбу проти несправедливості. Лише за одну добу змогли об’їхати села, які приєднують до Балабанівки, пояснювали людям ситуацію, а у відповідь чули обурення, що їх обманули, що їм не повідомили про те, що кандидат був не один. Вони ставили запитання: «А чому жоден депутат не зробив зборів, не повідомив про укрупнення старостинського округу, не ознайомив з кандидатами? Адже саме нам, жителям сіл, жити і співпрацювати з старостою!» Було зібрано 636 підписів на підтримку пані Оксани, але думку громади ніхто не врахував. Люди хотіли, щоб їх почули, тому 04.12.2023 вирішили поїхати на сесію, де приймалося рішення про старосту, але і тут їхня думка була не почута.

Більше того, ця «нова влада» показала своє зневажливе ставлення до громадян, які хотіли відстояти справедливість, вони навіть не намагалися нас почути. А найобразливіше і найбільш болюче, що навіть не стали слухати захисника, хоч і демобілізованого, але захисника України — людину, яка залишила трьох малих дітей і в перші дні війни пішла добровольцем, в той час, коли пихаті морди деяких оратівських депутатів підтримували УПЦ МП і гріли свої сідниці в теплих кріслах. Захисникові вони сказали лише одне: «Це вам не колгоспні збори», – на що почули відповідь і від нього: «Ганьба! Вам всім ганьба!!!»

Отже, сесія ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Панчука Миколу Григоровича на посаду старости Оратівської селищної ради (Балабанівського старостинського округу Оратівської селищної територіальної громади) на строк повноважень Оратівської селищної ради восьмого скликання з 08.12.2023 року.

2. Присвоїти Панчуку М.Г. 11 ранг посадової особи місцевого самоврядування в межах п’ятої категорії посад.

3. Уповноважити Панчука М.Г., старосту Оратівської селищної ради (Балабанівського старостинського округу Оратівської селищної територіальної громади), на вчинення в інтересах жителів населених пунктів Балабанівського старостинського округу Оратівської селищної територіальної громади нотаріальних та прирівняних до них дій з 08.12.2023 року.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Новодворський В.М.)

P.S. Депутат Новодворський В.М.є братом Панчука М.Г., а парадокс полягає в тому, що Панчук М.Г. не має жодного досвіду роботи в цій сфері і не є компетентним в жодному з повноважень, які на нього покладені.

Отож виникає запитання: а що відстоюють наші захисники? Хотілося б думати, що справедливість. Сумно, але виходить, що з такою місцевою владою нам її не бачити...

Жителі громади
Всього 636 підписів