У приватному володінні АТ «Укртелеком» перебувають споруди цивільного захисту (сховища) загальною площею 413 м2 (на 360 осіб) вартістю 8,6 млн грн. Вони, згідно з чинним законодавством, приватизації не підлягали. Це виявлено Вінницькою окружною прокуратурою під час вивчення стану збереження та використання споруд цивільного захисту населення у місті.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, йдеться про сховища поблизу Костелу св. Діви Марії Ангельської на вул. Соборній та навпроти Центрального ринку на проспекті Коцюбинського, що є місцями великого скупчення людей.

З метою відновлення законності розпорядження об’єктами цивільної оборони прокуратурою у квітні 2023 року до Господарського суду Вінницької області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України подано два позови до АТ «Укртелеком» про витребування з незаконного володіння відповідного нерухомого майна.

Судом у липні і серпні цього року позови прокуратури задоволено, однак відповідач оскаржив рішення суду в апеляційній інстанції. Північно-західний апеляційний господарський суд, зваживши на доводи прокуратури, постановами від 30.10.2023 та 06.12.2023 залишив скарги Укртелекому без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Прокуратурою вживатимуться заходи щодо реального виконання судових рішень, які набрали законної сили.