Могилів-Подільський район не раз дивував виявленими великими партіями контрабандних товарів. Але навіть бувалих правоохоронців це здивувало. Хоча громадські активісти і ці п‘ять тонн називають «каплею в морі».

Бо ж така тіньова контрабандна оборудка проводилась під прикриттям відділення Нової пошти. Всі вважали, що це поштові перекази, товари поштою, а виявився сфальшований контрафакт. Причому все хитро продумано. Товар відправляють, за нього платять, а чи то якісний чи не якісний продукт – пошта не відповідає. Кому далі мала надійти ця пальонка, в які магазини – з’ясовують правоохоронці. Як і те, кому належать автомобілі з товаром. Хто водії. Адже, скоріше всього, це відлагоджений контрабандний маршрут під прикриттям працівників поштового відділення.

А ось чому цього раніше не помічали і помітили тепер – питання цікаве.
Адже прикордонний район став чи не щотижня гриміти на всю Україну виявленими тоннами контрабанди. Причому це сталось одразу після зміни керівників правоохороних структур. Як в районі так і області.

То виходить до цього існували «договорняки»? А тепер «криші» не стало?

– Невже і справді контрабандистам оголосили реальну війну, а не тиснуть на «мозолі», щоб увійти в конкретну долю?, – цікавляться наші читачі.

Про те, що в прикордонних районах Вінниччини існують цілі династії і клани контрабандистів тут знає кожен. І серед них кого лише не знайдеш – нардепи і керівники міст та громад, керівники підприємств і організацій. Просто «безробітні», що мають цілі автопарки елітних авто.

І почувались вони та почуваються, навіть у час війни, дуже добре.

Про те, що у Могилів-Подільському районі «не час рікою пливе», а спиртові контрабандні потоки і «розливайки» підпільного «елітного» спиртного контрафакту, знають майже усі.

Причому так було, є. А чи буде – побачимо.

Тетяна Квасюк