Протягом літньо-осіннього періоду заготували гіллячковий корм, сіно, кукурудза, снопики, коренеплоди та зерно. У великих обʼємах закуплено сіль, яка взимку є єдиним джерелом мінералів для тварин.

Про це повідомляють у Центральному лісовому офісі.

У мисливських господарствах філій, до якої входить Вінниччина, Черкащина та Кіровоградщина, облаштована мережа біотехнічних споруд: 702 підгодівельних майданчики, 821 годівниця, 1867 солонців та ін., де і викладають всі корми для тварин. Всі майданчики для підгодівлі розташовують у малодоступних місцях для сторонніх очей – там, де тварини почувають себе вільно.

До зимового сезону підгодівлі заготовили 278,8 тонн сіна, майже 160 тис. віників гіллячкового корму, 17,5 тис. штук зернових снопиків, 216,6 тонн зерна, 146,2 тонн коренеплодів, закупили 12 380 кг кухонної солі.

Лісівники та єгерська служба ретельно стежать за підгодівельними майданчиками, регулярно наповнюють кормами. Крім того, постійно проводять рейди для охорони мисливських угідь від браконьєрів та встановлюють фотопастки для нагляду за тваринами.

На фото підгодівельний майданчик філії “Тульчинське лісомисливське господарство” ДП «Ліси України».