Цільовою аудиторією Він­ницького аналітично-просвітницького центру є ветерани і ветеранки, учасники й учасниці бойових дій, їхні рідні, родини загиблих та безвісти зниклих. Усі соціальні послуги, які надає Ветеранський простір є безкоштовними.

Яку підтримку можна отримати від команди?

  • Консультації дитячого та дорослого психологів. Йдеться про індивідуальну і групову роботу. Психологи працюють з різним спектром проблем: посиленою тривожністю, депресією, психологічною травмою від втрати близької людини, втрати працездатності і соціальної активності через інвалідність, психосоматичними порушеннями на тлі стресу, ПТСР.
  • Консультації та супровід юристів (правова допомога під час взаємодії з військовими частинами, державними інституціями, під час відновлення документів тощо).
  • Послуги фізичної реабілітації від професійного реабілітолога з медичною освітою (відновлення після травм, поранень, загострення хронічних хвороб).
  • Фізична реабілітація за місцем проживання у межах міста Вінниці (орієнтована на тих, хто за станом здоров’я не може дістатися до Ветеранського простору).
  • Групи підтримки для різних категорій людей (ті, хто очікує рідних з війни; дружин полеглих Героїв; батьків загиблих учасників і учасниць бойових дій).
  • Організація заходів для підвищення обізнаності (про зміни у законодавстві, протидію шахрайству, права військових та їхніх рідних, самодопомогу);
  • Видання і поширення просвітницької літератури для допомоги цільовій аудиторії (посібники з практичними кейсами);
  • Організація творчого і корисного дозвілля для дітей захисників і захисниць (майстеркласи, спільні ігри, активності у супроводі психолога).
  • Гуманітарна допомога родинам військових (за наявності резервів від благодійних організацій).

При Ветеранському просторі працює Офіс регіональної координаторки уповноваженого Кабінету Міністрів України з питань безвісти зниклих осіб за особливих обставин.

Ветеранський простір планує реалізовувати такі напрямки діяльності:

– надання психологічної допомоги;

– надання правової допомоги;

– проведення заходів для підвищення професійного рівня, професійної переорієнтації;

– організація занять спортом та проведення фізкультурно-спортивної реабілітації;

– створення бізнес інкубаторів для ветеранів;

– організація роботи мобільних груп допомоги;

– організація діяльності регіонального тренінгового центру;

– функціонування центру дозвілля для Цільової групи, проведення занять для дітей;

– моніторинг, аналіз, підготовка аналітичних документів та організація і проведення адвокаційних кампаній для забезпечення прав Цільової групи.

Ветеранський простір знаходиться за адресою:

м. Вінниця, вул. Єрусалимка, буд. 8; тел. +380679594065.

Email: vtprostir.vn@gmail.com

Графік роботи : 09.00-18.00 (на період карантинних обмежень: 08.00-17.00).

При проведенні занять чи заходів з 09.00 до 20.00

Психологічна підтримка

В Ветеранському просторі є можливість отримати фахову консультацію психолога. Ми розуміємо бажання ветеранів піклуватися про себе і тому в Просторі є можливість обрати зручний час для спілкування з психологом. Для цього у Вашому розпорядженні зручний, затишний кабінет.

Запис здійснюється безпосередньо в Просторі або за телефоном. Також є можливість сімейної консультації.

Фізична реабілітація

Фізична реабілітація є важливою складовою соціалізації і адаптації учасників бойових дій, не менш важливою, аніж психологічна реабілітація.

Адже у здоровому тілі — здоровий дух.

Ми це розуміємо і тому відтепер в Ветеранському просторі відкрито кабінет фізичної реабілітації. У нас працює фахівець високого рівня — майор запасу медичної служби, фізичний терапевт, магістр фізичної реабілітації, кандидат в майстри спорту з спортивної акробатики, учасник бойових дій з 2014 року ТИМЧУК Анатолій Анатолійович.

Тут можна:

Отримати консультацію (огляд, постановка реабілітаційного діагнозу).

Отримати сеанс масажу (лікувальний, за методиками).

Зайнятись індивідуальною гімнастикою (пасивною, активною) під керівництвом реабілітолога.

Пройти курс занять на профілакторі Євмінова.

Постізометрична релаксація м’язів, дихальні вправи, лікування положенням.

Запис на прийом за номером телефону: 0679594065

Клуб творчого дозвілля «Творча криївка»

Творчість і дозвілля в Ветеранському Просторі відбувається в рамках роботи клубу творчого дозвілля Творча Криївка.

Це формат затишних посиденьок, на яких ми разом з вами пірнаємо в світ творчості і мистецтва. На зустрічах, в процесі спілкування, кожен/кожна має можливість створювати унікальні речі, наповнені теплом, добром та любов’ю власними руками : шиємо, клеїмо, ліпимо, малюємо.

В нашій творчій криївці можна сховатись від побутових подразників, що розбалансовують і через мистецтво створення відновити свій внутрішній баланс, відволіктись від буденних клопотів і побалувати емоціями радості та задоволення від створеного власними руками. Для кого? Для ветеранів і ветеранок, членів їх родин та родин загиблих захисників України, будь-якого віку.

Зустрічі відбуваються регулярно 1 раз на місяць. Дату ми оголошуємо на сайті, на сторінці в фб та у вайбер групі.

Брати участь можна попередньо записавшись за номером телефону — 067-9594065

У нас завжди затишно, є чай і кава)

Жіночий Клуб Namaste

На базі Ветеранського простору функціонує Жіночий Клуб «Namaste», діяльність якого спрямована на психо-фізичну реабілітацію ветеранок та дружин, матерів, доньок учасників бойових дій.

Зустрічі Клубу відбуваються в приємній дружній атмосфері великої зали Ветеранського простору. Тут відпочивають і тілом і душею, гомонять про своє, жіноче. Тут не важливий вік, фізична форма та стан здоров’я. Головне – бажання бути тут і зараз. Тут спілкуються душею і практикують заняття Кундаліні-йогою.

Про що цей Клуб?

Про підтримку , гармонію всередині і відчуття свого глибинного «Я».

Заняття відбуваються щовівторка о 18:30 та щосуботи о 10:00