Його назвали надто токсичним. Єдиною більш менш офіційною особою, яка хоч якось згадала Киву, став віце-спікер Ради Федерації РФ Костянтин Косачов, який назвав його вбивство «актом державного тероризму з боку України». Дослідниця російської пропаганди Джулія Девіс пише, що колишні «колеги по цеху» не висловили жодного співчуття у зв’язку із загибеллю Киви. «Воєнкору Коцу вбивство Киви, очевидно, було байдуже. Росія із задоволенням використовує будь-яких зрадників, яких може отримати, але їй начхати, якщо з ними щось трапиться», – констатує Девіс.

Сам Коц написав у соцмережах, що для України Кива був зрадником, але і для Росії «своїм не став, хоч як не намагався… надто токсичний бекграунд». Аналітик Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос говорить, що Кива був «відомим оперативником і посередником російських інформаційних операцій в Україні».

З огляду на те, що ще в жовтні минулого року Кива евакуював Зеленського з Києва, з нього був такий собі «оперативник та посередник». Навіть, на «чергове самогубство» у підсумку не заслужив.