Інформація була настільки секретною, що конгресмени і їхні помічники зі спеціальним допуском могли ознайомитись з нею лише у штаб-квартирі ЦРУ у Ленглі. При цьому їм не дозволялося забирати із собою записи, які вони робили під час вивчення матеріалів. Ці записи зберігались у сейфі.

Повідомляється, що у зниклих документах була інформація про те, що російський диктатор Володимир Путін намагався допомогти Трампу стати президентом. У папці також були необроблені розвіддані про російських агентів із зазначенням джерел отримання цієї інформації.

Цю папку ще бачили в останні дні перебування Трампа на посаді президента. Він особисто розпорядився доставити йому папку, а за день до залишення президентського крісла видав указ про розсекречення частини матеріалів. Мова йшла про документи, пов’язані з розслідуванням ФБР про втручання РФ у вибори.

Ця папка була ретельно вивчена помічниками республіканців зі спеціальним допуском. Відбувалося це під наглядом керівника апарату Білого дому.

У Білому домі було створено декілька копій вже відредагованої версії папки, які хотіли поширити серед республіканців у Конгресі та журналістів. Копії спершу розіслали, але потім вилучили. Документи так і не були опубліковані, попри наказ Трампа про розсекречення, а копії надіслали до Нацархіву.

Співробітники американської розвідки побоюються, що в результаті цього витоку могли бути розкриті деякі найбільші секрети США і їх союзників.