Шановна редакціє «33-го каналу»! Хочемо повідомити вам про те, до чого допрацювалась директорка спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату (в листі вказується назва та прізвище директора), що до кінця 2017 року не вистачило коштів діткам на харчування.

І, щоб прохарчувати дітей, вона дала наказ зібрати кошти з колективу.

Збирали від 200 до 500 гривень з кожного. Ми ще такого не пам’ятаємо за існування цієї школи. Була така ситуація, коли в окремих дітей-сиріт порвалось взуття. Вихователі, вчителі змушені були повідомити про це. Але їй це не сподобалось. І після цього ці люди потрапили в немилість. Мабуть, також не вистачало грошей. Бо вона використала їх в своїх цілях. Дуже є сумнівними державні закупівлі «Прозорро». Це дуже на руку нашій директорці при закупівлі продуктів, одягу, миючих засобів і багато іншого.

Батьки дошкільників обурені, що дітки в школі знаходяться в холодному приміщенні і сплять в холодній спальні, яка – у великому підвальному приміщенні. Ремонт дошкільного відділення розпочався в кінці листопада, коли лили сильні дощі. Хто дав дозвіл взимку робити ремонт дошкільного відділення? Чи це чергове відмивання коштів?

Незважаючи на брак коштів, директорка зробила собі новий кабінет, в якому стоїть обігрівач, щоб їй було тепло. Хоча кабінет покійного директора був комфортний. Але, з її слів, покійний директор її переслідував, їй страшно було знаходитись в тому кабінеті.

В особистих цілях використовує шкільний автомобіль. На ньому катаються всі родичі, особливо тоді, коли готувалась до весілля, яке вона справила синкові.

Жахає поведінка директорки, вона чинить ганебний тиск на педпрацівників та на старшокласників Миколу та Ігоря (в листі вказуються прізвища). А ще їй бракує тактовності. Вона може привселюдно образити педагога-організатора, незважаючи на те, що та старша від неї і має великий стаж роботи в даній установі.

Збирає з педколективу кошти для того, щоб возити чуючих дітей до обласного сурдолога, який виставляє їм діагноз: «глухота», «туговухість». І так дітки, які добре чують, залишаються в школі.

Четвертого лютого женився синок директорки, то приказним порядком збирали гроші на весілля з усього колективу школи. Люди змушені були здавати, тому що був список, в якому відмічали, хто здав, а хто ні, бо директорка буде його переглядати.

Дітей в школі б’ють. Раніше був випадок, коли син директорки Ярослав побив старшокласника Руслана. Мама Руслана хотіла викликати телебачення, але все «загладили», і на цьому все скінчилося. Також недавно техпрацівниця Світлана побила шваброю психічно хворого хлопчика Артура. Це бачила сестра директорки Оксана. Але директорка на це не відреагувала.

Ще раз просимо вас звернути увагу на плинність кадрів. Бо вже після завуча були звільнені ще троє людей: вчитель фізкультури, інженер з охорони праці і реабілітолог. Директорка створює окремим працівникам такі умови, що вони змушені самі писати заяви. А набирає «своїх», як вона говорить, що це її «очі» і «вуха».

Дуже велика пліткарка і має липкі руки. Її основна мета – збагатитися за рахунок цих обездолених дітей. За нею тягнеться шлейф «добрих справ» ще з попередніх місць роботи. Аналогічні листи були надіслані в департамент освіти, але чиновники на них не відреагували.

З повагою,
читачі газети,
представники колективу

Від редакції. Враховуючи, що в листі вказані шокуючі факти, просимо правоохоронні органи негайно втрутитись в ситуацію. Готові надати прізвища та назву для об’єктивної перевірки.