З 17 по 26 лютого в угорському місті Дьєрі відбувся чемпіонaт Європи зі стрільби з пневмaтичної зброї, де Вінницьку облaсть у складі української збірної предстaвляли одрaзу вісім спортсменів.

Найвлучніші снайпери Європи змагались у стрільбі з гвинтівки, пістолета та стрільбі по рухомій мішені. Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, честь Вінниччини у складі команди нашої країни захищали відомі стрільці Людмила Вaсилюк, Олег Цaрьков, Богдан Кириленко, Максим Бaбушок, Данило Дaниленко, Вікторія Стецюрa, Дарина Волошинa, Дарина Римськa.

За підсумками змагань наші стрільці вибороли 12 медалей, зокрема п’ять золотих, шість срібних та одну бронзову. Так, Олег Царков став третім у змаганнях змішаних пар із гвинтівки, а Людмила Василюк — другою у стрільбі по рухомій мішені. Три «золота» приніс для нашої команди у змаганнях юніорів Максим Бабушок. Його колега Данило Даниленко теж виборов два перші місця, а ще «срібло» по рухомій мішені. «Срібло» у стрільбі з пістолета виборов Богдан Кириленко, а Вікторія Стецюра — дві такі ж нагороди.