Знищити намагалися місцеву церкву на честь святого великомученика Димитрія Солунського.

Про це повідомляють у Він­ницько-Барській єпархії ПЦУ.

Обгорілі стіни та пляшку з залишками горючої су­міші виявили парафіяни, які вдень прийшли виконати роботи на церковному подвір’ї. Підпал, очевидно, відбувся вночі, і лише дощ не дозволив вогню розповсюдитися на всю будівлю. Представники релігійної громади звернулися до поліції щодо розслідування факту умисного пошкодження майна.

«Селом ходять розмови, що спроба підпалу – це помста релігійній громаді, яка рік тому вийшла з московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України. Так це чи не так, сподіваємося, встановить слідство. Але, незалежно від мотивів злочину, його винуватці будуть неодмінно покарані Богом за наругу над святинею, яку було вчинено перед великим святом Різдва Христового», – йдеться у повідомленні.

Тривають слідчі дії. Віряни на чолі з настоятелем храму ієреєм Юрієм Волощуком сподіваються, що винуватці будуть знайдені і покарані.

Корделівкою ходять чутки, що це може бути замовлення любителів «руского міра», які тут ще під час переходу погрожували розправою.

Люди шоковані. Бо проти української церкви може так вчинити лише той, хто чекає приходу сюди Московії.

І це не просто злочинець. Той, хто підняв руку на храм, безбожник. Той, хто підло так хотів поквитатись із українською церквою – однозначно ворог. І це навіть не на фронті, він затаївся в тилу.

Ось як прокоментував ці надзвичайні події «33-му» священник Юрій Волощук:

– Цю страшну наругу над Божим храмом виявив представник єпархіальної громади Віктор Іванович із іншими парафіянами. Вони прийшли, щоб прикрасити храм до Різдва, і побачили з двох сторін підпал. Хвалити Богу, пошкодждена лише зовнішня частина храму.

До ікон і вівтаря вогонь не дійшов.

В нас дійсно був великий спротив священника московського патіархату Івана Пащенка і вірних йому вірян, коли громада вирішила перейти до ПЦУ.

Коли ми молились на вулиці, вони кричали, що проукраїнські віруючі — фашисти (так це кажуть російські пропагандоси — ред), христопродавці, вигукували інші лозунги, що явно розпалюють міжконфесійну ворожнечу. Ці відео є у відкритому доступі в інтернеті. Але хто це зробив — нехай з’ясовує слідство.

Громада зараз на службі, ми сповнені сил молитись і далі в нашій Православній Церкві України І ніякі вороги та агенти путінізму нас не залякають.

З наступаючим Різдвом, шановні наші брати і сестри.

Андрій Власенко