Ми вже писали про те, що житель Оратівської ТГ пошкодив пам’ятники загиблим воїнам і Поглумився над портретами чотирьох загиблих. І ось знову шокуюча новина. Вже із Бершадщини.

18 грудня від родичів померлого чоловіка та загиблого військовослужбовця надійшло повідомлення про наругу над могилами. 25-річний вандал зірвав прапор з поховання захисника та пошкодив пам’ятник на іншому.

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

Подія сталась 11 грудня ввечері. Зловмисник, перебуваючи на території сільського кладовища, зірвав з могили загиблого військовослужбовця державний прапор та пошкодив елементи кріплення. На місці іншого захоронення він пошкодив пам’ятник.

Наразі 25-річний мешканець Бершадської громади затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання за вчинення днями ще одного кримінального правопорушення – крадіжки.

За вказаними фактами слідство розслідує кримінальні провадження, відкриті за ч. 1 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) та  ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України.

За такі правопорушення передбачено покарання – до трьох років позбавлення волі.