Пройшла щорічна атестація працівників комунальних підприємств та закладів, серед них і спортивних.

Справжньою сенсацією у спортивному світі Вінниччини  стало повідомлення начальника управління фізичної культури та спорту Сергія Чернявського про об’єднання всіх чотирьох спортивних ДЮСШ в одну. На його думку, так ефективніше можна буде готувати спортивні кадри та досягати успіхів. Бо, наприклад,  спортсменів-футболістів готують в декількох закладах та ще й у школі Блохіна-Бєланова. Відповідне рішення готується на сесію  Вінницької облради, до цього широко обговорюватиметься.

Під час атестації директорів цих шкіл  депутати Вінницької  облради ставили критичні запитання, наприклад, про те, чому Вінниччина так відстає у підготовці олімпійських чемпіонів і здала позиції, які мала. Чому занепали школи байдарочників, велосипедистів, легкоатлетів? Зрозуміло, що всі були і під враженнями  провалу збірної України на зимовій Олімпіаді. Звучали запитання і про те, чому засновник школи Блохіна – Бєланова не опікується школою, яку заснував?

Великою несподіванкою стало повідомлення про звільнення за власним бажанням з посади директора Школи олімпійського резерву з акробатики, майстра спорту міжнародного класу, що підготував десятки чемпіонів світу, Леоніда Голяка. Офіційна версія – пішов на пенсію і передав директорство своїй невістці. Інша – наслідки протистояння в колективі, про які свого часу повідомляла наша газета. Хотіли вислухати думку самого Леоніда Голяка, але його мобільний поза межами доступу. Тому готові зробити це і зараз.

Очевидно, що рішення про об’єднання потягне за собою чималі скорочення тренерів, інших працівників. Тому тут порадили «не пороти гарячку», а вислухати громаду.

Чи потрібно  у Вінниці скорочувати 4 ДЮСШ та об’єднати в одну, потужнішу? Діліться своїми думками на нашому  сайті.

Тетяна Квасюк