Адже сама пережила те, чого і ворогу не побажаєш. Невдале заміжжя, на руках маленький синочок, в країні Майдан, а згодом і кривава війна. Вона могла б сидіти вдома, але це не її історія. Тому 23-річна дівчина добровольцем пішла на фронт. Була кухарем 72-ї бригади. Навесні 2017 року Ольга Бенда потрапила під ворожий обстріл у районі Авдіївки. Уламком снаряда їй фактично розтрощило ногу. Кінцівку довелося ампутувати… Спочатку Ольга пересувалася на інвалідному візку, потім на протезі. Те, як дівчина мужньо прийняла реальність, вразило всіх у шпиталі – Оля пішла у спортзал, почала тренуватися і танцювати. А коли стало легше, поїхала на війну як волонтер. Там на неї чекав коханий Олексій, з яким познайомились на службі. Після важкого поранення він постійно був біля дівчини, і його ці випробування не зламали.

– Звучить смішно, але ми з Олексієм служили в одному батальйоні більше півроку і не були знайомі. Спочатку просто спілкувалися. Хлопець турбувався, як я себе почуваю, питав, чим допомогти, міг зварити для мене каву. Непомітно для нас обох дружба переросла в щось більше. Ми стали зустрічатися. Бачилися, коли видавалася вільна хвилинка, адже служили в різних взводах. Коли мене поранили, до Олексія підійшов наш ротний командир і сказав: «Пиши рапорт на відпустку, їдь до лікарні: ти їй зараз дуже потрібен». Він дійсно мене врятував тоді. Я ж перенесла п’ять операцій, потім – реабілітацію. Зараз живу в активному ритмі. Влаштувалась на роботу у столичний військкомат діловодом. Трохи накульгую, але несусь тротуаром, обганяючи перехожих, коли спізнююся на роботу. А нещодавно ми одружились з Олексієм… Пропозиції як такої не було. Зайшли до ювелірного магазину, я вибирала сережки. Дивлюсь, а коханий купує обручки. На реєстрацію шлюбу пішли вдвох. Вдома нас чекали бабуся, мама Льоші з короваєм та наш Дімочка.

У найближчих планах Ольги — змагання між ветеранами АТО і участь в Invictus Games («Іграх нескорених»). А ще вона вирішила здобути вищу освіту і вчиться на другому курсі Одеської національної академії зв’язку. Мріє вінничанка і про народження донечки та мир в Україні.

Вікторія МИКИТЮК,
Ольга ВІЛЬЧИНСЬКА

Автор: Вадим