Медик побував у міських медзакладах, в яких надають допомогу пацієнтам з пораненнями, а також провів триденне навчання для місцевих лікарів.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Керівник відділення септичної ортопедії Ризького травматологічного шпиталю Мартінс Малзубріс приїхав на запрошення муніципалітету та колективу вінницьких лікарів. Травматологи та хірурги деяких лікарень міста мали можливість перейняти досвід колеги та підвищити свою майстерність у сфері мікрохірургії.

“Ми вдячні Мартінсу Малзубрісу за те, що він створив можливість і умови, завдяки яким наші лікарі мали змогу отримати теоретичні та практичні навички у сфері мікрохірургії. Такого роду заходи наразі дуже потрібні, адже сфера мікрохірургії є доволі важливою”, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Також під час зустрічі вдалося узгодити практичні кроки щодо підготовки вінницьких спеціалістів у галузі мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії, зокрема їх навчання у латвійській клініці та перспективи розгортання тренінгового центру у Вінниці. Представники місцевої влади обговорили з ним й подальше створення відділення з мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії на базі однієї з вінницьких лікарень.