З нагороди професійного свята Дня енергетика, яке  відзначають  у нашій країні 22 грудня, для студентів коледжу спеціальностей 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка та 131 Галузеве машинобудування був проведений майстер-клас представниками 💡 ТОВ “Промавтоматика Вінниця” на тему: «Монтаж та підключення сонячної електростанції».

📍Для кращого ознайомлення студентів із практичними аспектами майбутньої спеціальності майстер-клас організував кандидат технічних наук, доцент, викладач електротехнічних дисциплін Калинівського технологічного фахового коледжу Андрій Видмиш.

🖇️Директор підприємства Михайло Ганчук розповів студентам про свій непростий шлях до успіху. Наразі ТОВ «Промавтоматика Вінниця» є лідером нашого регіону в галузі автоматизації, яке спеціалізується на розробках та подальшому виробництві 🔌електрообладнання, виконує електромонтажні роботи, будує сонячні електростанції тощо. Михайло акцентував увагу на викликах та перспективах ⚡️енергетики для нашої держави в цей непростий час. Українські компанії від початку повномасштабного вторгнення росії допомагають 🪖захисникам країни. ТОВ «Промавтоматика Вінниця» також не залишилась осторонь, вони розробили надійне джерело живлення на полі бою🔋Bandera Power – блок багатоканальної швидкої зарядки.

📝Директор коледжу Руслан Будяк влаштував справжнє бліцопитування Михайлу Ганчуку, за яким з величезною цікавістю спостерігали наші студенти. Михайло наголосив, що потрібно набратись практичного досвіду, щоб стати цінним працівником у майбутньому, його головне кредо, як директора, – «Щасливий персонал-успішна компанія!».

🖇️Інженери-енергетики Микола Кравченко, Едуард Ковальчук та Олександр Соцький продемонстрували майстер-клас ⚡️«Монтаж та підключення ☀️сонячної електростанції».  Фахівці провели повний цикл монтажу фотовольтаїчної системи: від розпакування елементів до тестового запуску станції. Були змонтовані та підключені в роботу фотогальванічні модулі, багатофункціональний інвертор та гібридна акумуляторна батарея. Інженери показали приклад сучасного інтенсивного монтажу електричних з’єднань та комутаційних елементів.

🖇️Найбільш активними учасниками майстер-класу стали студенти 3-го курсу спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка Нікіта Табачок, Влад Поліщук та Павло Васильчук.

«Нам дуже пощастило, що напередодні нашого професійного свята ми отримали цікавий, інформативний та практичний досвід!» – саме так оцінили здобувачі освіти проведений майстер-клас.

🤩Колектив коледжу щиро дякує директору Михайлу Ганчуку та всьому колективу ТОВ «Промавтоматика Вінниця» за те, що допомагають нашим студентам зрозуміти сутність і соціальну значимість своєї майбутньої професії.

👏Ми вітаємо всіх енергетиків із професійним святом та від щирого 💓серця бажаємо ⚡️енергії у вирішенні життєвих і виробничих завдань. Творчих вам досягнень та реалізації нових проєктів! Ваш успіх – це ще одна зброя в боротьбі за нашу незалежність! Усе буде Україна! Разом до Перемоги!