– Бути жінкою – не значить бути слабкою!

Вона граційно носить туфлі на підборах, читає Достоєвського і впевнено тримає щит., – зізналась у Фейсбуку Любов Детюк, патрульна із Вінниці.

Бо як зазначають чоловіки-колеги – «вона надзвичайно хоробра та відчайдушна дівчина, а також професіонал своєї справи.

Вивчає правознавство в Національній академії внутрішніх справ. До патрульної поліції спробувала себе в різних професіях, бо вже в 17 років стала самостійною. Люба встигла попрацювати офіціанткою, адміністратором комп’ютерного клубу, торговим агентом тощо.

В поліцію дівчина прийшла, бо їй завжди було притаманним бажання допомагати людям та й дуже подобалась форма. Люба спочатку планувала вступати до Збройних сил України, але якраз оголосили набір до патрульної поліції, тож вона, ні миті не вагаючись, подала свою заявку.

«Я хоч і бурчу інколи, бо з людьми доводиться працювати різними, але адреналін, який я регулярно отримую на своїй роботі, – не зрівняти ні з чим» – розповідає сама поліцейська.

В патрульній поліції планують створити тактико-оперативну роту (ТОР), яку залучатимуть до різного роду масових заходів, для забезпечення громадського порядку. Коли інспекторам анонсували про її створення, Люба одразу записалась в ряди ТОРівців і вже наполегливо тренується.

«Спочатку було важко працювати на рівні з хлопцями, бігати по 7 кілометрів, тримати щит та інше, але я справилась і зовсім не шкодую про свій вибір. І взагалі за 2 роки в патрулі я зрозуміла, що це цілком і повністю моє» – розповідає Люба.

Дівчина дуже загартована та спортивна. Займається східними єдиноборствами – має зелений пояс по зендокай карате-до. У 2016 році Люба стала чемпіонкою України з цього виду спорту.

Про своє хобі дівчина розповідає наступне: «Я обожнюю читати. Мені категорично не можна заходити в книжковий магазин і навіть проходити повз. Найбільше я люблю Достоєвського, антиутопії, фантастику. Недавно перечитала всього «Відьмака» Анджея Сапковського, зараз читаю роман Айн Ренд «Атлант розправив плечі».

Любов Детюк – надійний напарник, на неї завжди можна покластись, вона будь-коли підставить своє ніжне і разом з тим мужнє плече.Патрульна поліція Вінницької області пишається такими співробітниками і вітає всіх жінок з прекрасним святом Весни!