До неї причетні посадовці держустанови, які вимагали від підлеглих штучно зменшувати обсяги вирубок деревини у звітних документах для нелегального продажу необлікованої лісопродукції.

Про це повідомляють в управління СБ України у Вінницькій області.

“Фігуранти вимагали з працівників гроші за нібито «вирішення питань» із контролюючими та правоохоронними органами у разі виявлення правопорушень у діяльності держпідприємства. Правоохоронці затримали у Вінниці «на гарячому» одного з основних фігурантів – директора філії під час передачі йому частини хабара”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в автомобілях, а також за місцем роботи і проживання фігурантів виявлено:

  • гроші, ймовірно одержані корупційним шляхом;
  • документи, чорнові записи і комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності;
  • 2 гранати Ф-1;
  • електродетонатори;
  • тротилову шашку;
  • партію бурштину.

Як уточнили у Державному бюро розслідувань України, директора однієї з Філії Центрального лісового Офісу ДСГП «Ліси України», за вказівкою керівництва, на систематичній основі вимагав від підлеглих гроші за начебто «вирішення питань» з контролюючими та правоохоронними органами у разі виявлення порушень в їх діяльності. Погрожуючи, у разі відмови накладенням доган, керівник Філії також вимагав від працівників штучно зменшувати обсяги видобутої лісопродукції, для подальшої реалізації «залишків» за готівку, як необлікованих. За попередніми оцінками збитки держави від протиправної діяльності можуть сягати десятків мільйонів гривень.

яких директор отримав неправомірну вигоду на загальну суму близько 11 тисяч доларів США. Гроші він надалі розподіляв між посадовцями Центрального лісового Офісу.

Наразі директору філії держпідприємства повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Крім того, встановлюються джерела надходження бойових засобів ураження та цілі їх нелегального зберігання.