Особливою її робить унікальна здатність лише одним своїм дотиком наділяти інших людей радістю. А ти знайомий з такими? Ні?! Тоді я хочу розповісти тобі історію, як особливі діти врятували усіх дітей на планеті Земля від смутку. Ходімо!..»

Так починається казка… Ілюстрована фотографіями, створеними в рамках масштабного соціального проекту «Планета сонячних зайчиків». У лютому у Вінниці відбувся перший етап підготовки цієї фотовиставки. Відомі українські діти-моделі, діти-журналісти працювали на одному знімальному майданчику разом із сонячними дітьми. Всі дітки тримались «на одній хвилі», добре розуміли одне одного. Старались не просто показати у кадрі окрему подію чи емоцію, а повністю перенести на екран сюжет чарівної казки, написаної дівчатками-моделями Владиславою Поліно-Василенко та Катериною Івановою.

Унікальність цього проекту полягає у поєднанні на одному майданчику професійних митців та сонячних діток. Їхньою спільною метою було руйнування стереотипів, адже у житті можливо все, треба лиш щиро у це вірити! І учасники проекту довели це. Сонячні дітки, вихованці ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ» показали себе дуже відповідальними, продемонстрували гарну соціальну адаптацію, вміння триматись на рівні із дітьми, які вже вміють працювати на камеру. Їхній девіз: «Зміни починаються з тебе, а твоя щира посмішка здатна подолати найзліші чари!»

У проекті були задіяні сонячні діти різних вікових категорій. Серед них малеча Нія Косніцка та Кірочка Бабанова, майбутні першокласники Аня Наставна, Максим Парахін, Надія Пехота та справжній джентльмен Міша Когут, а ще дорослі і відповідальні підлітки Маша Гнатик, Ілля Антонюк, Саша Глушак, Ангеліна Цюпенко та Ліза Рампович.

Відкриття та презентація фотовиставки відбудеться в рамках щорічного благодійного боулінг-турніру «Сонячний Кубок Поділля- 2018», приуроченого до дня захисту та прийняття суспільством людей із синдромом Дауна, у Вінниці 24.03.18 у ТЦ «Мегамолл» з 10-ї ранку. Фотовиставка пройде і в інших містах України.

Керівниками та організаторами проекту стали мами відомих дітей-моделей Владислави Поліно-Василенко та Катерини Іванової — Анна Василенко та Алла Іванова. Партнерами проекту стали: дизайнер одягу Кетрін Фокс (Катерина Подрєзова-Вовкогон), перукар-візажист Альона Смульська та ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ» на чолі із заступником голови Тетяною Гнатик.

Фото Тетяни Турченкової