Книги вінничанки, наймолодшої поетеси, вже класика, вивчають у всіх школах України.
Її татко Сергій Бурбело та мати – Світлана Бевз з перших днів війни добровольцями пішли на фронт і боронять нас із вами. Дідусь Володимир Бевз є сумлінним і відомим волонтером України.
Він здійснив більше сотні поїздок на фронт.
Ось якими словами поділився він:
– Сьогодні 1 січня 2023 року, моїй онуці Олександрі Бурбело виповнилося б 26 років. На жаль 5 вересня 2013 року вона відійшла у вічність, залишившись навіки п’ятнадцятилітньою. Але за своє коротке багатогранне життя Саша встигла багато. Вона може слугувати прикладом для підростаючого покоління у вихованні почуття патріотизму, любові до України, українського народу, української мови, українського слова, високої працездатності, цілеспрямованості. І сьогодні Олександра захищає Україну з небес! Вічна пам’ять!

А ще ми писали про неймовірний факт – коли привезена з фронту її мамою Світланою вівчарка Бадді пішла вперше на кладовище з рідними Олександри, вона одразу знайшла могилу. Прибігла попереду і вмостилася поряд із пам’ятником. А на самій могилі пташечка звила гніздечко і висиділа маленьких діток.
А ще ми писали про неймовірне повернення з окупаціі їхньої Бадді. Вівчарки, яку привезла з фронту Світлана Бевз. А потім пішли разом з нею боронити Україну. Але підрозділ Вінницьких Скіфів потрапив у оточення.
І Світлані та Сергію довелось пробиратись утаємничено до наших військ. Тому Бадді залишили на добрих людей в одному із окупованих сіл.
Але ці небайдужі люди не лише врятували Бадді, але й приїхали до Вінниці з нею.
Доки діти на фронті, батько Володимир з сестрою, близнючкою Світлани Аллою допомогли цим людям із оселею.
А Бадді підлікували. Бо пес вже поважного віку. Вівчарку до війни прооперували в Одесі від онко.
Ось так живе, турбується, бореться, показує приклад як не впадати у відчай, навіть втративши найдорожче, родина Бевз-Бурбело.
А вічно юнна Олександра захищає вже матусю і татка із небес як Янгол.
Вічна їй пам’ять!
А таткові і мамі зичимо повернутись з перемогою!
А дідусь і ми всі, небайдужі українці, зустрінемо їх як справжніх Авторитетів нації. Як і кожного захисника-Героя України.
В честь Олександри Бурбело заснували Всеукраїнський літературний конкурс.
В цьому році її отримали учениці Стеблівської школи, які взяли участь у творчому конкурсі для обдарованої молоді “Струна на арфі України” ім. О. Бурбело. В номінації “Проза” нагороджено Ілічук Оксану “Дипломом І ступеня та медаллю “Лауреат премії”. В номінації ” Поезія” твори Мідянки Іванни та Паніван Надії відзначені як кращі, – повідомили організатори.

Тетяна Редько