Цими вихідними 10-12 березня також було повністю перекрито рух транспорту в обох напрямках по вулиці Чорновола на відрізку від перехрестя із вул. Громова до перехрестя з вул. Івана Богуна.

У цей час рух міського пасажирського транспорту було організовано по вул. Соборній та через Центральний міст.

– На мосту знову будуть виконувати бетонування чергової арки. Нині тривають підготовчі роботи і рух перекриваємо тому, що саме ця арка в момент бетонування знаходиться під проїжджою частиною. І їй потрібен спокій після заливки розчину, – зазначив директор департаменту капітального будівництва ВМР Ігор Кравець. – Загалом міст має 16 арок і 10 вже забетоновані. Тому до кінця весни періодично із попередженням наперед будемо зупиняти рух через міст для якісних і безпечних робіт ремонтних бригад.

– Це правда, що влітку міст перекриють повністю на пару тижнів?

– Ні… Таких заявок на обмеження руху через міст від підрядників поки що ми не отримували.

– Коли планується 100% відкриття Київського мосту після ремонту?

– Міський голова поставив завдання в 2018-му повністю закінчити роботи на мосту, перевірити їхню якість по сертифікату СС3 та здати споруду в експлуатацію в теплу пору року…

Нагадаємо, що минулої весни 11 березня – рівно рік тому розпочалась реалізація масштабного проекту з реконструкції мосту по вулиці Чорновола. Угоду на ремонт мосту уклали у листопаді 2016 і загалом роботи мають обійтись в 56,4 млн. гривень.

Цей міст побудований ще в 1962 році… І за цей час капітального ремонту тут не проводилось.

Довжина мосту складає 205 метрів, ширина – 18,9 метрів… В цьому році реконструкція має бути завершена.