Президент України Володимир Зеленський висловив удячність воїнам Повітряних сил ЗСУ та всім, хто зі зброєю працює над захистом нашого неба. Він наголосив, що жодна держава не відбивала подібних ударів, комбінованих: і дрони, і ракети, зокрема аеробалістичні.

Тільки за день 2 січня збито десять “кинджалів”. “Це абсолютно свідомий терор. І лише за кілька цих останніх днів – від 29 грудня – Росія застосувала проти України вже майже 300 ракет і понад 200 “шахедів””, – зазначив глава держави.

“Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що безпосередньо зберігає життя”.

Зеленський наголосив: якщо вже зараз не довести, що демократії здатні захищати життя від будь-яких форм терору, то він і надалі розповзатиметься Європою і світом.

“Відчуття безкарності в російської верхівки, яке сформувалось за десятиліття їхньої нічим не обмеженої влади, вже призвело до багатьох страждань і смертей. Росія повинна запам’ятати, що таке відповідальність за знищення життя і що таке сила захисту життя”.

Він висловив удячність Великій Британії за готовність додавати сили нашій ППО. Це питання президент обговорив із британським прем’єром Ріші Сунаком.

Також Зеленський наголосив на важливості роботи української дипломатії та реалізації української формули миру.

“Коли ми завершимо цю війну, стабільність і безпека повинні стати безальтернативними”, – переконаний глава держави.

Також він прокоментував російські обстріли та рятувально-пошукові операції, що тривають у різних містах України.

“Команди рятувальників працюватимуть цілодобово. Усім, хто був поранений, а це 130 людей, надається й буде надаватися необхідна допомога: Харків та область, Київ та область, Запоріжжя, усі міста й райони, які постраждали”, – сказав український лідер.

“Станом на цей час відомо про п’ятьох загиблих від цього масованого удару. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких. Вічна пам’ять усім жертвам російського терору”, – зазначив Зеленський.

Президент також особливо відзначив українських військових, які роблять усе можливе, щоб вигнати ворога з нашої землі та щоб примусити Росію до припинення цієї війни.