Високопоставлений чиновник з РФ у своєму Telegram каналі використав на адресу французів купу матюків. Крім того, він написав, що росіяни “ніколи не любили Францію”. “Типу жабники, воювали з нами. І взагалі ці… пі-ари слабодухі”, – йдеться у повідомленні Медведєва.

Заступник керівника Радбезу Росії стверджує, що росіяни в цьому “зараз переконалися”. “Написав МЗС Франції. Удар по Бєлгороду із застосуванням “касетного боєприпасу” – це “право на самооборону”. Мерзота. В*блядки. Виродки”, – стверджував він.

Ось так російська “велич” мріє розмовляти зі всією Європою, якщо вона засуджуватиме рашистську під…ацію за щоденні воєнні злочини проти цивільних громадян України. Новівтня орда нищить на своєму шляху все прогресивне і намагається перетворити світ на величезну руїну, таку ж, якою є сама московія.

Як відомо, у російському місті Бєлгороді 30 грудня 2023 року пролунали потужні вибухи, які призвели до жертв та пошкоджень інфраструктури. Влада РФ стверджувала, що нібито були атаковані цивільні, і є 25 жертв та понад 100 постраждалих.

Пізніше з'явилася інформація, що Сили оборони України завдали удару по ворожих військових об'єктах у Бєлгородській області, однак через непрофесійну роботу російської протиповітряної оборони уламки впали в центрі Бєлгорода.

У Міністерстві закордонних справ Франції пізніше прокоментували атаку. "Існує держава-агресор, Росія, яка здійснює стратегію терору, навмисне завдаючи ударів по життєво важливій цивільній інфраструктурі, порушуючи міжнародне гуманітарне право, і держава, яку атакують, Україна, яка діє з метою самооборони відповідно до статті 51 Статуту ООН...", - зазначили у МЗС.