Але хто далі піде цими перегонами?

Міністерстві охорони здоров’я України призначило нові вибори ректора Вінницького національного медичного університету імені Миколи Пирогова. У закладі готуються до нового конкурсу.

Відповідний наказ міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка опубліковано на сайті університету.

“Наказую оголосити конкурс на забезпечення прийому документів від претендентів на заміщення посади ректора Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова”, – йдеться у документі.

Також вказано розмістити інформація про проведення конкурсу на офіційному сайті міністерства.

У вересні 2023 року мали відбутися вибори ректора медичного університету, після відставки багаторічного очільника Василя Мороза, але завадив скандал. Науковець Олег Смірнов подав скаргу до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо плагіату в дисертації та науковій статті виконувачки на той час обов’язків ректора, а також претендентки на крісло Вікторії Петрушенко. Жінка через суд добилася заборони на оприлюднення результатів розгляду, доки триває судовий процес;

У Міністерстві охорони здоров’я України вирішили відтермінувати вибори поки не буде остаточного рішення суду у цій справі та/або висновку Нацагенції.

Але зараз, виходить змінили рішення?

Але саме за цим криється найбільша інтрига.

Бо ж вибори не продовжили! А назначили нові! Тобто ті відмінили!

А це означає, що тепер по новому будуть висуватись усі бажаючі, щоб прийняти участь у виборчих перегонах і посісти крісло ректора медвузу.

Але тільки після того, як їхні кандидатури погодять у МОЗі на предмет доброчесності, відповідності професійним якостям і т.п.

Далі – найголовніша інтрига – чи залишаться три попередніх претенденти Олег Власенко, Світлана Жук та Вікторія Петрушенко?! Може будуть нові претенденти?

Чи когось не допустять через плагіат, інші причини до конкурсу?

Адже саме тому були зупинені попередні вибори.

Інтрига зберігається.

Бо ж ще не закінчився судовий процес, де Вікторія Петрушенко позивається із зміненими вже в суді вимогами, щоб НАЗЯВО не тільки не оприлюднювало висновки по плагіату в її дисертації, але й припинило її розгляд взагалі.

І висновків суду ще немає!

Останнє слухання було заплановане на 27 грудня. Але суддя захворіла і воно не відбулось.

Тетяна Квасюк