Пресслужба Державної прикордонної служби України наголошує на трагічних наслідках таких подій та радить утриматися від нелегальних перетинів кордону, оскільки це часто призводить до трагедійних наслідків.

Днями прикордонники  завадили 10 чоловікам доплисти до молдовського берега Дністра на Вінниччині.

Про це повідомляють у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

“10 чоловіків, з різних регіонів України, охоронці рубежів затримали поблизу кордону, на березі Дністра. «Міжнародний трансфер» мав відбутись за допомогою човна з Молдови, але прикордонники випередили «поромника». З’ясувалось, чоловіки за допомогою інтернет-мережі знайшли канал з надання послуг з переміщення осіб через кордон. Далі, діючи за рекомендаціями, в темний час доби дістались до одного з населених пунктів прикордоння, де і мав здійснитись протиправний задум. Із завершенням поїздки «мандрівники» мали сплатити бізнесменам по 5 тисяч доларів США”, – йдеться у повідомленні.

На усіх затриманих, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про адміністративне правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».