Ось і цього разу вони вирішили здивувати глядачів чимсь вишуканим, незвичайним, організувавши «Яблуневий бал» і не просто бал, а благодійний. Адже кошти ніхто не виділяв. Тож ініціатори вирішили зібрати їх самі.

Як добре що є такі добрі меценати, як депутат районної Ради Павло Сокольвак, який подарував три запашні короваї. Бо ж яке свято без святого хліба. Підтримати Немирівчан приїхали волонтери з Козятина, Калинівки, Вінниці. І не просто волонтери, а патріоти, переселенці з Донецької області на чолі з Венерою Міхайською – громадською діячкою внутрішньо переміщених осіб. Розмаїття виробів з гіпсу (собачки, котики, сови)представила Марія Мінкина, за освітою архітектор. Каміла Овсянникова з Козятина здивувала відвідувачів фантазією та багатством виробів техніки фріволіте та анкарс.

Скільки потрібно фантазії і видумки щоб здивувати людей таким асортиментом квітів, прикрас, обручів. Це все представила Яніна Бойко за освітою інженер-будівельник. Немирівчани охоче купували всі ці вироби. Поаплодували відвідувачі і юні майстри Немирівського центру дитячої та юнацької творчості. Із захопленням гості розглядали вироби із соломи юної майстрині Анастасії Лещенко, тістопластики Каріни Дядюк, сувеніри Катерини Мельник та інші.

Після огляду експозиції усі глядачі були запрошені до зали. Звучать музичні позивні. На екрані відеоряд з емблемою Яблуневого балу. Саме так зароджуються нові традиції у нашому славному Немирівському краї. У залі лине чарівна мелодія Віденського вальсу. Молода модельєр Олена Іваненко презентує одяг . Виходять чарівні дівчата у одязі «Дивовижний Немирів». У залі бурхливі оплески.

А що ж то за бал без танців на сцені призер Всеукраїнських фестивалів, ансамбль «Ритм» під керівництвом уже відомих хореографів Лесі та Богдана Андрієнків.

«Матусю, рідненька моя,
Любов віддам тобі до краю.
Вродлива, мила, молода,
Мов та калинонька у гаю.
Чарівних я чудес тобі моя матусенько бажаю!» – декламує Анастасія Пожванюк вірш поета-пісняра Миколи Денисенка.

А оскільки Благодійний яблуневий бал приурочений найдорожчій, наймилішій для кожного з нас людині – матері лауреат багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів Софійка Степанишена співає пісню «Мамо, матусенько моя» на слова Миколи Денисенко, муз. Юрія Клименко. Зал стоячи аплодує юній співачці.

А ось сцена розквітла різноманітними виробами юних майстрів Немирівського центру дитячої та юнацької творчості Дарії Остапенко, Каті Мельничук, Маші Гончарук, Анастасії Лещенко, Віталія Грушка, Каріни Дядюк, Оксани Олійник та багатьох інших юних обдарувань.

Символом Яблуневого балу є дерево роду – розлога крислата яблуня із великими, червонобокими яблуками – величними членами роду, які представляють пори року.

У єдності наша сила – про це співають учасники вокального гурту під керівництво Світлани Томенко.

Багато було на святі чудових пісень і танців, та родзинкою Яблуневого балу була найменшенька учасниця з доволі відомим ім’ям – Софійка Никитюк, яка надзвичайно артистично заспівала пісню «Веселі черевички». Два куплети цієї пісні для своєї чарівної онучки написав Микола Денисенко. Усім присутнім бабусям Софійка присвятила чудову пісеньку «Найкращій бабусі». Цій яскравій зірочці глядачі кілька хвилин аплодували стоячи.

Мамам, які в силу обставин залишати своїх діток і їхати за кордон на заробітки, присвятила пісню «Мама емігрантка» Софійка Степанишена. Мами, які були в залі просльозилися. На завершення Яблуневого балу свої пісні під акомпанемент гітари подарував немирівський бард Олександр Балладов. Мелодійно задумливо прозвучали пісні «Світло у вікнах Храму» та «Ангел-хранитель».

Велично виступили юні немирівчани з дефіле «Яблуко». На сцені поет –пісняр фундатор ідеї благодійного аукціону «Все починається з мами» Микола Денисенко. Він вручив золоті медалі та відзнаки всім юним даруванням та керівникам колективів. Керівнику волонтерів Венері Михайській Микола Денисенко вручив медаль і запашний коровай. Діти нагородили батьків відзнакою Яблуневого балу «За мистецтво». Хтось написав на зворотному боці За Любов, підтримку, вимогливість, а хтось ще навчився написати тільки Мамі і Тату.

Глядачам сподобався Благодійний «Яблуневий бал» і вони сподіваються брати участь у таких заходах частіше. Усі немирівчани та гості вдячні Миколі Денисенку, Ірині Кононовій, Лесі Андрієнко та юним митцям за подаровані хвилини радості і щастя.

Якщо такі заходи проводитимуться частіше, то мами і бабусі будуть ще щасливішими. Ми вдячні організаторам і меценатам, які за свої кошти плекають юні таланти, що славлять маму, бабусю, жінку. Тож надіємося, що немирівські посадовці, меценати підтримують Павла Сокольвака, Петра Лермана, що постійно відгукуються допомогою благодійних заходів і кожного, хто купив благодійний квиток «Яблуневого балу», чим підтримав організацію заходу та мистецькі колективи.

Микола Костюк,
член Національної спілки журналістів України,
шанувальник юних талантів