Холдинг «Епіцентр Агро», що входить до групи компаній «Епіцентр К», будує завод з виробництва карбамідно-аміачної суміші та рідких комплексних добрив у Вінницькій області. Продукцію планують розпочати застосовувати під час посівної кампанії 2024 року.

Про це йдеться у звіті агрохолдингу за 2023 рік.

“У 2023 році у Вінницькій області було розпочато будівництво установки по виробництву КАСів і РКД. В компанії планують виготовляти карбамідно-аміачну суміш та рідкі комплексні добрива, що використають під час посівної 2024. Також у звітному році було розпочато реалізацію програми декарбонізації, тобто зменшення парникових викидів”, – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, у березні 2023 року харківська науково-виробнича компанія “Квадрат” запустила на Вінниччині  нову виробничу ділянку з виробництва рідких добрив. На ній випускатимуть преміальні види та лінійки для позакореневого живлення.

«Епіцентр» розвиває аграрний напрямок бізнесу з 2016 року. Аграрні активи ГК «Епіцентр К» об’єднані під брендом «Епіцентр Агро». Компанія обробляє 167 000 га землі у шести областях України. Загальна сума інвестицій «Епіцентр К» у розвиток аграрного напряму протягом 2016-2021 років складала близько 10 млрд грн. До складу групи входять 20 тваринницьких ферм та 15 елеваторних комплексів загальним обсягом одночасного зберігання 1,5 млн тонн. Холдинг активно зростає.