Україна не змогла дотиснути армію РФ у 2023 році, однак суттєво знекровила її сили – це можна вважати одним з головних досягнень ЗСУ за минулий рік.

Наразі події на фронті нагадують пік Другої світової війни, період 1943 року, коли обидві армії розгорнули сили на повну та дійшли до певної рівноваги, на цьому акцентує колишній командир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Так, 2023-го ми не дотиснули росіян. Але сильно знекровили. За мірками Другої світової ми зараз у 1943 році. Обидві сторони вже воюють по повній, понесли значні втрати й досягли приблизної рівноваги”, – заявив він.

Але скоро ця рівність порушиться і тоді українські чи російські війська “покотяться вниз”. Окупанти не впевнені, що перевага буде саме за ними, зазначає військовий. З огляду на це, Росія прагне встановити “паузу” у бойових діях, але українці мають скористатися вікном можливостей і переламувати війну на свою користь, вважає Дикий.

За його словами, наразі ЗСУ тримають на лівобережжі Херсонщини важливий плацдарм. Йдеться про селище Кринки, які стали Путіну “поперек горла”. У своїх промовах він чотири рази згадував про них, як про “стратегічну мету”, нагадав Дикий.

"Якщо не помиляюся, то чотири рази назвав село Кринки. Йому ці Кринки поперек горла. Адже з наших передових позицій на лівому березі 60 кілометрів до Перекопа", - пояснив Дикий.

Також він акцентував, наразі стартова позиція для продовження українського наступу весною 2024 року відрізняється від тієї, яку мали ЗСУ влітку минулого року. "На карті видно, що від так званої лінії Суровікіна, яка насправді складається з трьох смуг оборони, майже двох уже немає", - вказав військовий.

За словами Євгена Дикого, Росія в контексті окупації України та приєднання її території до свого складу, не має амбіцій лише на одну область - Закарпатську. На думку військового, Путін ці землі пообіцяв віддати Віктору Орбану (тобто Угорщині). Також він вважає, що мета армії РФ - не кордон Луганської та Донецької областей, а вихід на україно-польський кордон.