Цікаво, що жертв вибирають собі серед довірливих пенсіонерів.

– Цікаво, що незнайомці дуже підозрілі, схожі на судимих. Вони видають себе за працівників “Вінницяоблгазу”, а точніше ТОВ “ОБЛГАЗБЕЗПЕКА”. Зареєстроване воно у Вінниці по вулиці Некрасова, але коли ми пробили в Інтернеті цю адресу, то там знаходиться завод.. Чоловіки ходять по хатам після обіду, коли більшість молодих людей на роботі, а старенькі вдома. Витяжні системи, труби та димарі до газового обладнання не перевіряють, лише запитують, чи є у веранді кватирка. Після того вимагають 75 гривень за обслуговування. Мовляв, не дасиш, то будеш до Вінниці возити гроші. І більшість людей дають кошти. А в кого немає — молодики чекають на подвір’ї до тих пір, поки не підеш і не позичиш, – каже мешканка села Вапнярки Світлана. – Після того складають протокол, який не має жодної юридичної сили. Аналогічні випадки були і в сусідній Паланці та Горишківцях. Люди бачили як після збору коштів молодики йшли до магазину за горілкою. Наступного дня їх вже ніхто не бачив.

У ПАТ “Вінницягаз” журналісту повідомили, що ТОВ “ОБЛГАЗБЕЗПЕКА” – стороння організація, яка до них жодного відношення не має. Втім, зауважують, що кошти вони мають вимагати лише тоді, коли проведуть відповідні роботи. Якщо ж цього не сталось споживачам радять звертатись до контролюючих органів.

Тим часом у прес-службі обласної поліції повідомили, що днями із заявою зверталась мешканка Паланка, яка скаржилась на підозрілих осіб, які мали на меті перевірити газове обладнання. По приїзду правоохоронців нікого на місці вони не застали. Триває перевірка.

Додамо, що шахраї часто видають себе за представників різних професій, аби влитись у довіру і потрапити до помешкання. Якщо незнайомі в обличчя соціальні працівники, медпрацівники, майстри по ремонту прийшли без вашого виклику — це привід, щоб бути пильними. Обов‘язково перевірте у цих людей документи, зателефонуйте до підприємства та уточніть , чи дійсно вони направляли такого фахівця.

Вікторія Снігур