Опитуванням, яке проводив Чиказький університет, показало, що приблизно 63% росіян підтримують війну проти України. Дві третини російського народу є прихильниками путінського режиму, виступають за геноцид українського народу та знищення України як держави.

Для українців не повинно бути так званих “хороших” росіян, адже країна-агресорка – ворог нашого народу на сотні років. На цьому 24 Каналу наголосив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан.

“Росіяни – наші вороги на найближчі 100 років, як мінімум. Це потрібно правильно сприймати. Нема “хороших” росіян. Якщо росіяни, то вони вже для українців нехороші. Це 100 мільйонів наших кровних ворогів. Ми втратили сотні тисяч життів через них”, – підкреслив він.

Як зазначив Світан, народ країни-терористки повинен бути ізольований від цивілізованого світу за допомогою санкцій та інших механізмів. Тоді всередині Росії населення почне ділитись на частини. У такий спосіб, очевидно, розвалиться так звана імперія.

Нещодавнього Національний центр вивчення громадської думки (NORC) Чиказького університету провів опитування. Участь взяло 1046 дорослих росіян, що проживають як на території Росії, так і на тимчасово окупованих українських територіях.

Незалежне опитування свідчить про велику підтримку російського диктатора Владіміра Путіна, його режиму та війни проти України. Результати показали, що приблизно 63% росіян підтримують війну в Україні. 64% респондентів розглядають так звану "СВО" як "цивілізаційну боротьбу між Росією й Заходом".

Також 67% опитаних підтримують зовнішню політику Путіна, 58% — внутрішню, а 66% росіян заявили про намір підтримати диктатора на майбутніх президентських "виборах" у березні 2024 року. Водночас 56% російських громадян зауважили, що військові дії вплинуть на їхнє рішення під час майбутніх "виборів".

34% занепокоєні щодо переростання конфлікту до нібито "прямої конфронтації з НАТО". Серед прихильників так званої "спецоперації" 19% обґрунтовують свою підтримку "захистом країни від США та НАТО".

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розповів, що у Кремлі підготували масштабну спецоперацію проти України. Мовиться про цілий комплекс заходів, які планує ворог. Серед ключових цілей ворога: зрив мобілізації, сприяння масштабному виїзду населення з України та розкол українців за регіональним принципом.

Колаборанти прагнуть відзначитися чи вислужитися перед росіянами. Вони поширюють кремлівські наративи серед дітей на тимчасово окупованих територіях України, відкрито вдаючись до геноциду української нації.