Ізраїль розкрив наміри терористів

Ізраїльські спецслужби заявили, що ХАМАС планував здійснити низку нападів на єврейські та ізраїльські об’єкти в Європі.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Згідно із заявою, оприлюдненою офісом прем’єр-міністра Ізраїлю, зовнішня розвідувальна служба (“Моссад”) та служба загальної безпеки (“ШАБАК”) у співпраці з іноземними партнерами змогли встановити “всеосяжну картину терористичної діяльності ХАМАС” в Ізраїлі та за його межами”.

“Включаючи інформацію про намір атакувати посольство Ізраїлю у Швеції за допомогою безпілотників та використання кримінальних елементів у Європі”, – йдеться у повідомленні.

Осередки ХАМАС у Данії, Німеччині та Нідерландах були заарештовані в грудні за підозрою в змові з метою нападу на єврейські цілі в Європі.

Поліція Данії 12 грудня заявила, що семеро осіб, підозрюваних у причетності до планування теракту, який правоохоронці зірвали в грудні, мали зв'язки з ХАМАС.

"Терористична організація ХАМАС невпинно і виснажливо працює над розширенням своїх смертоносних операцій на Європу, і, таким чином, становить загрозу внутрішній безпеці цих країн", – сказав глава ізраїльського уряду Беньямін Нетаньяху

Як ми уже повідомляли, бойовики ХАМАСу 7 жовтня вдерлися в Ізраїль. Терористи почали вбивати і викрадати військових та цивільних людей. Незабаром Єрусалим оголосив операцію "Залізні мечі" з метою знищення терористів у Секторі Газа. Вона триває досі.