Ми вже писали про те, що сьогодні вранці у  у Вороновицькому будинку-інтернаті «Родинний  дім» сталась пожежа. Першим вогонь побачив місцевий житель Максим Галанюк, який викликав врятувальників та негайно повідомив інформацію працівникам. Останні оперативно вивели 18 вихованців у сусіднє приміщення дитсадочка “Ромашка”.

На пожежу виїхали бригади рятувальників із Вороновиці, а також на підмогу були викликані пожежники із Вінниці та Немирова. Загалом, на гасінні пожежі працювало 5 автомобілів та 25 рятувальників. За попередніми даними, в прибудові сталось коротке замикання електромережі електрощитової, -повідомив  начальник Вінницького районного сектору ГУ ДСНС України у Вінницькій області Микола Оніщук.

Сьогодні у Вороновицькій селищній раді відбулась оперативна нарада із представниками РДА, ОДА та керівництва громади. На ній голова  Вінницької РДА Михайло Демченко заявиив, що наразі  в дитячому будинку вихованці  залишитись не можуть, у сім’ї їх повернути теж немає можливості. Ремонт та відновлення приміщення – це теж питання непросте, тим паче  фінансування закладу на 2018 рік і так було проблемним.в результаті посадовці вирішили вихованців тимчасово розмістити  у Брацлавському НВК.  Перевезення дітей  забезпечить  Вороновицька селищна рада.

Думаю, на час перебування вихованців «Родинного дому» у Брацлавському будинку-інтернаті доречним буде чергування вихователів із Вороновиці, щоб діти відчували себе в безпеці і були, хоч і під частковим, але наглядом знайомих їм людей, – заявив  голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько.

Після прийнятого рішення про тимчасове розміщення дітей у Брацлавському НВК, учасники оперативного засідання провели зустріч із вихованцями «Родинного дому» у Вороновицькій школі. Там із дітьми уже працювали психологи. Двох діток із Вороновиці виявили бажання забрати бабуся та мама. Загалом, усіх батьки або опікуни дітей будуть персонально повідомлені про тимчасову зміну місця проживання дітей.