За словами директора зоопарку Євгена Ткачика, наразі також починається процес відтворення – родини копитних і приматів приводять потомство. Але зима є зима, тому турбот вистачає.

«Тварини, які потребують додаткового обігріву, знаходяться у вольєрах з паровим опаленням, гріються. Ще з осіннього періоду ми перевели їх на покращене харчування. Додаємо в раціон більше концкормів, щоб тварини мали додатковий жир і добре перенесли зниження температури», – розповів Євген Михайлович.

Він також розповів про обмін, який нещодавно відбувся між вінницьким та полтавським зоопарками. У Полтаву відправились сурикати, а “Подільський зоопарк” приютив фазанів трьох видів та білого кенгуру породи «Валабі». Обмін відбувся вдало, запевнив директор. Зараз нові мешканці в процесі адаптації на новому місці.

«Сподіваємся, що це покращить генетичний фонд нашого зоопарку. Обов’язково тварин треба обмінювати, щоб не було родинного спаровування. Пташки знаходяться в своїх вольєрах, кенгуру ізолювали в теплий вольєр. Він у нас один, і я боюсь, щоб він не обморозив собі хвоста. Переміщення – це стрес для організму тварини, в неї понижується імунітет, тому ми запобігли цьому і приділяємо більше уваги», – додав директор установи.

Прессекретарка Подільського зоопарку Тетяна Куц каже, що температура у зимівнику для кенгуру – не нижче 10 градусів тепла, там працює парове опалення.

«В цього кенгуру червоні очі. Він вільно пересувається в зимівнику, дуже допитливий. Заглядає до сусідів і на камеру реагує з цікавістю. Поряд з ним патагонські мари, декоративні в’єтнамські свині, комірцевий пекарі. Всі тваринки, які люблять тепло», – розповіла пані Тетяна.

Вона зазначила, що коли на вулиці буде стабільно плюсова температура, імовірніше, вже навесні, білого кенгуру можна буде побачити у відкритому вольєрі.