Його вів спортсмен-лідер Сергій Кучерявий. Тріумфують Україна, Вінниччина, а особливо Барський район, батьківщина спортсмена!

– Сашку 21 рік, він народився незрячим у селі Балки Барського району Вінницької області. Але знайшов себе у спорті, тренується з 2010 року, — схвильовано розповідав Марцин Кучерявий, тренер Олександра Казіка. — Закінчив Барську школу, зараз навчається у Вінниці в університеті «Україна» на факультеті «Здоров’я людини». Сашко дуже працьовитий, відповідальний, серйозний. Він майстер спорту з біатлону, неодноразовий призер етапів Кубка світу, п’ятиразовий чемпіон України.

– Як він стріляє, якщо не бачить мішені?

– Такі спортсмени стріляють на слух із лазерної гвинтівки, для них точність наведення і попадання переводиться у звук в навушниках.

14 березня Олександр Казік побіжить у класичному спринті, а 16 березня виступатиме у гонці на 15 км.

Крім Олександра Казіка, у Паралімпіаді-2018 виступає біатлоністка з Бару Ірина Буй. Вона 10 березня у біатлонній гонці на 6 км зайняла 6 місце. Але попереду в неї ще 12,5 км 16 березня і 7, 5 км 17 березня.

Як повідомляється на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту України, за перемоги у Пхьончхані паралімпійці вперше отримають такі ж виплати, які були передбачені за здобутки олімпійців: 125 тисяч доларів США в гривнях по курсу НБУ за «золото»; 80 тисяч доларів за «срібло»; 55 тисяч доларів за «бронзу».